Projekts "Latvijas skolas soma" sākumskolā

 Latvijas valsts simtgades atzīmēšanas ietvaros, ikviena skola tiek aicinātā piedalīties iniciatīvā “Latvijas skolas soma”. Inicatīva „Latvijas skolas soma” veidota kā kompleksa, starpdisciplināra programma, kas apvieno resursus, lai stiprinātu jaunās paaudzes nacionālo identitāti, pilsoniskuma, valstiskās piederības apziņu un nacionālo identitāti. Arī Ķekavas vidusskolas sākumskolas skolēniem bija iespējams šī projekta ietvaros noskatīties muzikāli izglītojošas izrādes.

15.10.2018. 3.-4. klases skolēniem bija iespēja tikties ar aktieri Edgaru Liporu un mūziķi Goran Gora, noskatoties muzikāli izglītojošu izrādi – “Putni”. Izrādē tika izspēlēti  seši stāti par cilvēka satikšanos ar putniem. Skolēniem bija iespēja uzzināt par sešiem putniem, kas mitinās Latvijā. Mākslinieki bija parūpējušies par to, lai skolēni var apskatīt putnu attēlus, ieklausīties putnu  balsīs, kā arī dzirdēt to aprakstu balstoties gan uz latviešu tautas pasakām, gan informāciju no enciklopēdijām. Izrāde aizrāva ikvienu klātesošo ar savu interesantumu, atraktivitāti un humora devu.

16.10.2018. 1.-2. klases skolēni tikās ar  aktieri Edgaru Liporu izrādē “Mazā koklīte”. Šajā izrādē aktieris skolēnus iepazīstina ar Mazo Koklīti, kura dzīvo kopā ar savu tēti Lielo Kokli, un kā jau maziņai un zinātkārai radībai, ir daudz jautājumu par apkārtējo pasauli, tāpēc viņa nolemj doties apskatīt to. Savā ceļojumā Mazā Koklīte satiek astoņus dažādus mūzikas instrumentus. Izrāde ir veidota ļoti dinamiska ar dziedāšanu, dejošanu un atraktīvu stāstījumu. Bija patīkami vērot kā viens cilvēks spēj aizraut 275 skolēnus.

Skolotāja Mārīte Lielgalve

  Drukāt