Ķekavas vidusskolā pie sākumskolas bērniem viesojās dzejnieces Indra un Zane Brūveres

 Sākoties rudenim Latvijas skolu bibliotēkās bērniem bija iespēja iesaistīties lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2018”. Programmā lasītājiem tiek piedāvāta aktuālāko grāmatu kolekcija, kas sadalīta pa vecuma grupām. Ikviens lasītājs, aizpildot anketu, var izteikt vērtējumu par izlasīto darbu. Arī Ķekavas vidusskolas skolēni iesaistījās un šī gada 1. februārī, noslēdzot lasīšanas programmu, tikās ar dzejoļu grāmatas “Brūveri brūvē” autorēm – Indru un Zani Brūverēm.

Dzejnieces bērnus iepazīstināja ar sevi, atklājot, ka ir dvīņu māsas. Kopā ar savu tēti Pēteri Brūveri Indra un Zane jau no bērnības aizrāvušās ar rakstīšanu, kas realizējusies kā visu trīs kopīga dzejoļu grāmata. Uz bērnu jautājumiem par to,  kā tad top viņu dzejoļi, māsas atbildēja, ka vajag tikai sākt rakstīt – pārējais esot spēle ar vārdiem.

Bērniem tika dota iespēja arī vairāk iepazīties ar dzejoļu grāmatas “Brūveri brūvē” skanīgajiem dzejoļiem. Māsas bērnus ieinteresēja ar tēlainiem un dzīvespriecīgiem dzejoļu lasījumiem. Īpaši sirsnīgi un pat smieklīgi bija dzejoļi, kas veltīti Madarām, Martām un Jāņiem.

Esam priecīgi, ka sākumskolas vecuma posmā lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2018” kopumā iesaistījās vairāk kā 150 sākumskolas skolēni, no kuriem 82 tika pasniegta arī bibliotēkas sagatavota atzinība par atbildīgu un čaklu darbu kā mazajiem “žūrijas” ekspertiem, izlasot vismaz 6 grāmatas. Tāpat bērnus iepriecināja Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra sagatavotā balviņa - lineāli.

 

Novēlot visiem lasītprieku, tiekamies skolas bibliotēkā!

  Drukāt