“Latvijas skolas soma” pasākumi sākumskolēniem

 

2. aprīlī Ķekavas vidusskolas 4. klasēm bija iespēja projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros noklausīties koncertlekciju „Tembru projekcijas". Šajā programmā ieļautas dažādu laiku un stilu kompozīcijas, kas rakstītas flautai solo. Dažādos flautu tembrus pavada projekcijas, kuras ne tikai paspilgtina vēlamo noskaņu, bet arī ieņem ansambļa dalībnieka lomu. Programmā ietverti izklaidējoši priekšnesumi, kas mijas ar kompaktām, izglītojošām lekcijām par flautas attīstību un tās pielietojumu mūzikā. Katrai flautai piemērots skaņdarbs, kas spilgti atspoguļo instrumenta raksturīgākās iezīmes.

 17. aprīlī Ķekavas vidusskolas  3.-4. klases skolēni projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros apmeklēja koncertprogrammu “Vectētiņa brīnumu lāde”.   Bērnu un vecāku, vecvecāku skaistās, fantāzijas, prieka nu mīlestības pilnās attiecības apdziedātas komponista Māra Lasmaņa un dzejnieka Normunda Beļska dziesmu ciklā "Vectētiņa brīnumu lāde", ko izpilda Endija Rezgale.Normunda Beļska jaunais bērnu dzejas krājums “Vectētiņa brīnumu lāde” tapis neilgā laika posmā un to autors veltījis mazdēlam Tomasam Kristoferam.
Dzejas rindās mijas paša autora piedzīvotais bērnībā, tālie atmiņu mirkļi savijas ar mūsdienām un kultūrvēsturiskajām vērtībām, tautas tradīcijām, latvisko dzīves ziņu, kura mums katram palīdz dzīvot un mīlēt šo zemi. 
 

21. maijā Ķekavas vidusskolas  1.-3. klases skolēni projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros  noklausījās stāstu un mūzikas programmu bērniem “Mans draugs”. Skolēniem bija iespēja tikties ar dzejnieci, tulkotāja Indru Brūveri – Darulieni, kur par  muzikālo noskaņojumu parūpējās  komponists Māris Lasmanis. Skolēni varēja ieklausīties dzejnieces, tulkotājas savdabīgajā skatījumā uz šodienu. Skanēja  Māra Lasmaņa speciāli komponētas klavieru miniatūras dzejoļiem, kur dzejniece ieveda skolēnus savā fantāziju pasaulē, mūzikai ilustrējot notikumus.

 



  Drukāt