TDK Ķekaviņa koncertbraucienā Čehijā

Kad visi pārējie bērni bauda saldo miegu pēc tikko nosvinētiem vasaras saulgriežiem, TDK Ķekaviņa 4.-7. klases dejotāji 25. jūnija agrā rītā pulcējas pie Ķekavas vidusskolas, lai dotos koncertbraucienā uz Čehiju.

Pēc pirmās ceļojuma dienas, kas pavadīta braucot cauri Lietuvai un Polijai, skatoties multenes un filmas, ierodamies Čehijā, kur dodamies apskatīt Čehijas paradīzi un vakarā iekārtojamies viesnīcā, ko sauksim par mūsu mājām 3 dienas.

Pirmais koncerts, kurā dejojam ir labdarības koncerts senioru namā „Domov pro seniory Slunné stáři”, pēc tam dodamies apskatīt jaunākas un senākas Prāgas ieliņas un tiltus, apskatām arī Prāgas panorāmu braucienā ar kuģīti.

Vislielāko prieku sagādāja braukšana pa trubām un peldēšanās baseinos ūdens atrakciju parkā, pēc kura apmeklēšanas spēki bija jāsakopo vēl vienam deju koncertam. Savu koncertprogrammu izdejojām koncertā „Starp Jāņiem un Pēteriem” Latvijas vēstniecībā Čehijā, kur jutāmies ļoti gaidīti, tikām sirsnīgi uzņemti un mums bija tiešām liels prieks dejot latviešiem. Tas bija ļoti sirsnīgs un jauks pēdējais vakars Prāgā.

Nākamajā rītā devāmies apskatīt Dolomītu alas un paviesojāmies safarī parkā. Vakarā jau bijām pusceļā uz mājām – Polijā.

Pēdējā dienā starp filmu vērošanu mūsu ērtajā autobusā, izdomājām, ka koncertu bijis par maz un ir jārīko pašiem savs koncerts, lai arī šoferīši redz, kā dejojam, tāpēc katra grupa izvēlas dejas, ko dejot un benzīntankā norisinās mazais Ķekaviņas koncerts, kas smaidu izraisa mūsos pašos un pats galvenais – prieks ir arī šoferiem. Vēl dažas stundas un esam mājās – mūsu mīļo vecāku apskāvienos un tautas tērpus sakārtojam, lai atpūšas līdz septembrim, jo pēc mūsu krāsainās un piepildītās sezonas bijām nopelnījuši kārtīgas brīvdienas.

Paldies vecākiem un Ķekavas vidusskoals vadībai par atbalstu!

  Drukāt