Cieņa-atbildība-drošība

 Pieci Ķekavas vidusskolas 11.klases jaunieši (Ozoliņš R., Grinbergs A., Ozoliņa A., Frišenbrūdere E., Štarka J.) 28. novembrī Ziemeļvalstu ģimnāzijā piedalījās Jauniešu diskusijā “CIEŅA-ATBILDĪBA-DROŠĪBA”. Pasākuma eksperti bija  Bērnu tiesības aizsardzības inspekcijas pārstāvji, Valsts policijas un Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāvji. Mūsu skolēni diskutēja kopā ar  Rīgas 41.vidusskolas, Ziepniekkalna vidusskolas un Ziemeļvalsts ģimnāzijas jauniešiem.

Jaunieši raisīja diskusiju , runāja un centās saprast cits cita domāšanu, ātri atrada kompromisu. Grupu vadītāji deva iespēju katram dalībniekam izteikt savu viedokli un runājot gan par cieņu, gan drošību tika izmantotas situācijas no dzīvē piedzīvotā. Prezentācijās varēja vērot izdomu, radošu pieeju, draudzīgumu, atsaucību un drosmi diskutēt un atbildēt uz ekspertu jautājumiem.

Jaunieši atzinīgi novērtēja piedzīvoto: „Ļoti labs pasākums, kur atsvaidzināt zināšanas par cieņu un drošību, kā arī iegūt jaunus draugus””, „Labs, pārdomāts pasākums, kas lika mums aizdomāties cik      mēs katrs pats izrādām cieņu pret līdzcilvēkiem vai rādām citiem priekšzīmi. Caur cieņu mēs parādām kādi mēs katrs esam.”

Kopā ar jauniešiem bija sociālā pedagoģe Daina Šulce

  Drukāt