8.c un 8.d klašu mācību ekskursija Dailes teātrī un Ziedoņa klasē

 Šā gada 16. decembrī 8.c un 8.d klase devās mācību ekskursijā projekta „Skolas soma” ietvaros uz Dailes teātra aizkulisēm un uz Imanta Ziedoņa klasi.

Dailes teātris skolēniem jau ir gana zināms, taču aizkulises – aktieru ģērbtuves, grimētava, rekvizītu, dekorāciju noliktavas – gan skatītāju acīm nebija redzētas. Skolēni uzzināja ne tikai teātra aizkulises, bet arī teātra vēsturi. Vai zinājāt, ka Dailes teātra ēkai ir 11 stāvu?

Teātra ēkā atrodas 3 izrāžu zāles: Lielā zāle, kurā ir 980 sēdvietas,  Mazā zāle- 197 sēdvietas un Kamerzāle – 83 sēdvietas.

Iepazīšanās ar teātri iedvesmoja atkal apmeklēt kādu izrādi.

Ziedoņa klase – kas tā ir un ko tur dara, nebija ne jausmas. Tā kā literatūras stundā tikko skolēni  apguva I.Ziedoņa daiļradi, tad interaktīvās klases apmeklējums radīja intrigu. Tā bija izlaušanās spēle – izlaušanās no I.Ziedoņa pasakām. Skolēni sadalījās 3 grupās, tika iedoti uzdevumi, un skolēni tika ieslēgti 3 telpās. Veicot komandā uzdevumus, skolēni ieguva atslēgu, ar kuru varēja atslēgt durvis. Kontrollaiks tika fiksēts visām grupām kopā, tas ir, klases laiks. Spēles ideja ir strādāt komandā, jo saliedētāka komanda, jo darbs veicās raitāk.

Skolēni šim pasākumam veltīja pozitīvus vārdus:

·         „Bija ļoti forši, kaut kas citādāks”;

·         „Nekad nebiju bijusi „Escape Rooms”, tāpēc mazliet baidījos būt ieslēgta”;

·         „Varētu kaut ko līdzīgu sarīkot skolā, klasē. Vajag tikai kameras un rācijas”;

·         „Man patika, mēs visi bijām saliedēti, strādājām komandā, tāpēc izlauzāmies pirmie!”

 

  Drukāt