"Ķekavas Ķirbītis" decembra numurs

Vai tu dzirdi, vai tu mani?

- Skan jau Ziemassvētku zvani...

Jā, Ziemassvētku zvani jau šķind pie namdurvīm. Tikai trūkst tās svētku rosības, entuziasma, jo atkal esam nolikti uz “pauzes”, tas ir, izolējamies no sev tuviem, mīļiem draugiem un tuviniekiem, tas ir nepieciešams mūsu drošībai un veselībai. Ziemassvētki ir labestības, piedošanas, laba vēlējumu un apdāvināšanas svētki. Un tie ir arī gaismas svētki, kad iededzam savās mājās sveces un tās piepilda telpu ar siltumu, maigumu un gaismu. Un mēs katrs padomājam par savu ģimeni un draugiem, klusībā veltot tiem mīļus vārdus.

Gribat Jūs to vai ne, gaismas un tumsas sacensības tuvojas finišam: gaisma arvien vairāk nostiprina savas pozīcijas, un vēl tikai dažas dienas, kad varēsim atkal gaidīt garāku dienu. Izskatās, ka arī daba par to ir priecīga, apklājot zemi vismaz ar nelielu sniega kārtiņu. Un uzreiz viss ir gaišāks, domas un noskaņojums pozitīvāks!

Mācību pusgads arī tuvojas izskaņai. Balvā katrs saņems savu atalgojumu atbilstoši gan ieguldītajam darbam, centībai un spējām. Šis ir laiks, kad katram pašam jāizvērtē savi turpmākie mērķi un jāsaprot, kā tos īstenot. Mānīgais un viltīgais “slinkuma kungs” mierina, ka viss jau būs labi, bet nebūs labi, ja vien paši nesāksim kaut ko darīt. Un latviešu tautas sakāmvārds “ko sēsi, to pļausi” te lieti noderēs par mācību.

Esam apkopojuši mūsu skolas pēdējā mēneša aktualitātes un gribam Jūs ar tā iepazīstināt.

“Ķekavas Ķirbīša” komanda arī sūta visiem siltus Ziemassvētku sveicienus, vēlot mieru sirdī, laimi ģimenē un stipru, stipru veselību!

Avīze

  Drukāt