Ķekavas vidusskolas kori XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos

 

TĀDS BIJA ŠIS LAIKS...

Ar gandrīz  Ziemassvētku sajūtām,kad vērām vaļā kastes : to- ar Dziesmu svētku nošu krājumiem, to- ar jaunajām zaļajām pastalām. Un  pašu galveno - to,kura bija pilna apņēmības un gatavības visiem kopā iet šo īpašo ceļu uz Dziesmu svētkiem.

TĀDS BIJA ŠIS CEĻŠ...

Kādam iepazīšanās, kādam atkalsatikšanās ar dziesmām ''Tumša nakte'', ''Novij man,māmuliņa'', ''Par mezgliem'', ''Saule,Pērkons ,Daugava'' , "Kalniem pāri'' un vēl,un vēl.

 Tāds bija šis laiks,kad ''kalniem pāri citi kalni būs'' tapa par reālu ceļu uz svētkiem. Bija arī tādi,kuri netika otrpus ,jo izrādījās,ka nesanāk gluži tā,kā dziesmā teikts : ''Ar vieglu soli pāri''.  Turpināja tie,kuri bija gatavi  zoomot , sūtīt patstāvīgi veidotus ierakstus  un lielajā karstumā piedalīties gan video filmēšanā,gan pasākumā ''Saulesvija''. Darīt visu tobrīd iespējamo,lai ceļš nepārtrūktu.

Ir tik daudz debatēts par to,vai vajadzēja,kā vajadzēja utt.,ka par to vairs negribas domāt. Gribas atcerēties to vērtīgo un skaisto,ko šis laiks un ceļš mums mācījis. Gribas vēlreiz sacīt patiesu paldies tiem vecākiem,kuri atrada spēku iedvesmot savus dziedātājus arī tad,kad spēka vairs nebija.

TĀDS ŠOREIZ BIJA CEĻŠ UN LAIKS...

Un arī mēs - Ķekavas vidusskolas zēnu un jauktais koris -to gājām un izdzīvojām. Jo,kā teica viena no brīnišķīgajām zēnu kora puišu mammām, ''DZIEDĀŠANA IR SVĒTĪGA NE TIKAI SVĒTKOS ,BET PAŠIEM PRIEKŠ SEVIS!''

Un,par spīti šībrīža atkal nelabvēlīgajiem apstākļiem, MĒS ESAM GATAVI TURPINĀT CEĻU!

 Zēnu koris -'' PUIKAS GRIB,PUIKAS VAR,PUIKĀS DZĪVO DZIESMU GARS! NĀC PIE PUIKĀM!

 Jauktais koris - ''MŪŽU MŪŽOS BŪS DZIESMA UN MĪLESTĪBA!''

 Diriģente Inga Lagzdiņa , un vienmēr atceries : '' NEVIENS MANĀ VIETĀ TO NEDZIEDĀS''!

 

 

  Drukāt