Konkursā “Dizaina darbi” vislabāk veicas Ķekavas vidusskolas skolniecei

 

Aicinājumam izmēģināt savus spēkus dizaina projektu izstrādē atsaucās skolēni, izstrādājot un iesniedzot 20 dizaina projektus, no kuriem tika izvēlēti trīs labākie. Strādājot individuāli vai kopā, skolēniem bija jāveic secīgi uzdevumi – jāizvēlas mājdzīvniekam aktuāla vajadzība vai problēma, jāizstrādā dizaina risinājums, jāizgatavo prototips un jāveic testēšana, dokumentējot procesu rakstiski, fotogrāfijās un video.

Kā labākais no dizaina projekta darbiem tika izvēlēts Ķekavas vidusskolas 8.a klases skolnieces Undīnes Nagles projekts DROŠĀ ĶEPA – atstarojošs apmetnis sunim. 

Undīne konkursam jau sāka gatavoties augustā, kad lielākā daļa skolēnu vēl baudīja pēdējās vasaras brīvdienas. Undīne soli pa solim, pielietojot dizaina domāšanu, radīja savam sunītim Ārčijam atstarojošu apmetni, lai pastaigās tas būtu labi pamanāms. Kad radās ideja par apmetni, Undīnei bija nepieciešams izpētīt suņa paradumus mājās un pastaigās – cik tas ir kustīgs, vai tas ar iespējamo apmetnīti jutīsies komfortabli. Uzteicami arī tas, ka Undīne izvēlējās apmetni šūt no valkātām biksēm, tādējādi ievērojot zero waste principus.

 Undīne pati par konkursu saka: “Es pārvarēju sevi. Visus iepriekšējos darbus biju šuvusi ar rokām, bet šoreiz saņēmos un pirmo reizi šuvu ar šujmašīnu. Šo darbu taisot, esmu atradusi risinājumu problēmai, rūpīgi izstrādājusi ideju, to radījusi, iemācījusies jaunas prasmes, pavadījusi daudz laika pie šujmašīnas ar savu suni un pie darba izstrādes, un pats galvenais- guvusi gandarījumu par paveikto.”

Undīnes dizaina un tehnoloģiju skolotāja 1.mācību pusgadā

Liene Deaka

  Drukāt