Miķeļdienas gadatirgus sākumskolā

 

Tradīcijas ir jākopj, vai ne? Rudens raža un darbi ir jāgodā, vai ne? Varam teikt, ka sākumskolēni kopā ar skolotājām un vecākiem šo ievēro godam! Miķeļdienas tirgus ir mūsu skolas ilggadēja tradīcija, turklāt lielāko daļu tirgus reižu debesis mūs ir lutinājušas ar labu laiku. Šoreiz gan tā nelaimējās, jo kopš paša rīta smidzināja lietus. Taču tas nemazināja tirgošanās priekus, jo bibliotēkas gaitenī, foajē un pie datorklases aktivitātes sita augstu vilni. Bija sanākuši gan lieli, gan mazi, viesojās arī pamatskolas un vidusskolas skolēni, kuri gan palīdzēja mazākajiem brāļiem un māsām ar tirgus darbiem, gan satika savas skolotājas un atcerējās pašu piedzīvotos gadatirgus, turklāt tirgu apmeklēja arī Ķekavas vidusskolas viesi no Vācijas – šobrīd ir viņu vizītes laiks mūsu skolā – un bija ļoti patīkami pārsteigti un iepriecināti.


Tirgū kā jau tirgū – varēja izvēlēties visdažādākos kārumus, arī saimniecībā noderīgas lietas, piemēram, grāmatzīmes, baudīt ābolu sulu, svaigas rudens avenes un krāšņus ābolus. Iespējams, vislielākais kompliments tirgotājiem varētu būt šis – neko nenopirku no savas labākās draudzenes, jo, kamēr tiku pie viņas, viss viņas galds jau bija izpirkts tukšs! 😊

 

Paldies visiem čaklajiem tirgotājiem un viņu atbalstītājiem, kā arī mūsu skolas čaklajām apkopējām, kuras ne vien iepirkās, bet arī tūlīt pieskatīja kārtību uz tirgus plača! Uz tikšanos nākamajā Miķeļdienā!

 

 

Skolotāja Daina Plūme

  Drukāt