Jaunrades deju konkurss “Mēs un deja”

 

 

 

 

14. oktobrī VEF kultūras pilī notika Valsts izglītības satura centrs rīkotais skolu jaunatnes jaunrades deju konkursu “Mēs un deja”.

 

 

 

Šī gada konkursā bija pieteiktas 41 horeogrāfija, kuras izveidojuši 23 horeogrāfi – B.R.Šteina, J.Nurka, D.Adviljone, D.Bārbale, I.Ozoliņa, L.Krēsliņa, J.Kalniņš, G.Ivanova, D.Pelēce, E.Kovaļevska, S.Pastore, E.Urbanoviča, I.Tomiņa, G.Trukšāne, L.Irbīte, M.H.Vanaga, I.Mistre, D.Anusāns, D.Ērglis, L.Šumska, I.Čakāne, I.Dzene, K.Brauns. 

 


 

Konkursu vērtēja:

 

  • Jānis Purviņš, horeogrāfs, Latvijas Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsvadītājs, Tautas deju ansambļa “Līgo” mākslinieciskais vadītājs; 
  • Ilze Mažāne, horeogrāfe, Latvijas Skolu jaunatnes un vispārējo Dziesmu un Deju svētku virsvadītāja, Tautas deju ansambļu “Ritenītis” un “Mazais Ritenītis” vadītāja;
  • Rūta Lauce, horeogrāfe, Rīgas Teikas vidusskolas tautas deju kolektīva “Skabardzēni” mākslinieciskā vadītāja.

Sešas no konkursa dejām izdejoja Ķekavas vidusskolas TDK “Ķekaviņa” un “Šeku reku” dejotāji. Dalība konkursā bija ļoti veiksmīga gan Ķekavas vidusskolas dejotājiem, gan horeogrāfiem, jo četras no tām tika apbalvotas:

 

·       J. Kalniņa deja "Riti, riti kamolīti" II vieta 3.-4. klašu grupā

 

 

·       J. Kalniņa deja "Es darbiņu padarīju" II vieta 5.-6. klašu grupā

 

 

·       M. H. Vanagas deja "Sasaskrēja ciema gani" I vieta 5.-6. klašu grupā

 

·       J. Kalniņa deja "Es iestādu turku pup' " II vieta 10.-12. klašu grupā

Par šo notikumu var izlasīt arī Valsts izglītības satura centra (VISC) publikācijā
"
Izdejots sešpadsmitais Jaunrades deju konkurss “Mēs un deja”"

 

Jānis Kalniņš

 

Sveicam ar panākumiem jaunrades deju konkursā tautas deju kolektīvu "Ķekaviņa" un "Šeku reku" vadītājus Martu Helēnu Vanagu un Jāni Kalniņu un dejotājus!

 

  Drukāt