Karjeras nedēļa 4.e klasē

 

Jau vairākus gadus Ķekavas vidusskolas sākumskolas klasēs oktobra mēnesī norisinās Karjeras nedēļa. Šogad tā notika no 16.10. – 21.10. Šajā laikā uz klasēm nāk skolēnu vecāki, kas iepazīstina bērnus ar savu profesiju.

4.e klasē Karjeras nedēļu iesāka Ernesta Šulca tēta ciemošanās, kurš iepazīstināja skolēnus ar savu ikdienas darbu “Latvijas valsts mežos”. Savā stāstījumā Ernesta tētis atklāja mežsaimniecības izstrādes posmus no koka mežā līdz gatavam koksnes produktam ražošanā. Uzzinājām, kādi optimizācijas rīki tiek pielietoti, lai loģistikas risinājumi būtu efektīvi un, ka mūsdienu tehnoloģiju risinājumi spēj uzlabot darba kvalitāti un produktivitāti, taupot laiku un līdzekļus.

Šīs nedēļas ietvaros nevar nepieminēt Ralfa Sermola krusttēvu, kurš sagatavoja video, lai pastāstītu par savu profesiju – kino kameras operators. Video Ralfa krusttēvs atklāj kino filmu tapšanas aizkulises.

Karjeras nedēļas izskaņā 4.e klases skolēni sagaidīja Adrijas Lazdiņas mammu, kura iepazīstināja skolēnus ar nekustamā īpašuma vērtētāja profesiju, atklājot savus ikdienas izaicinājumus, dodoties apskatīt īpašumus – no luksuss apartamentiem līdz īpašumam pie kura piekļūt var tikai gumijas zābakos. Par skolēnu interesi liecināja viņu uzdotie jautājumi, lai vairāk kaut ko uzzinātu par šīs profesijas darba specifiku.

Klases audzinātāja E.Avana

  Drukāt