Latvijas Skolas soma

 

 

7.c klase 2.novembrī devās ceļā uz Daugavpili. Daļai skolēnu tā bija pirmā pieredze Daugavpilī. Šo iespēju varēja realizēt  pateicoties Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” projektam Nr. NFI/IC/VIAA/2020/4 “Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī” ietvaros un projektam “Latvijas skolas soma”.

Skolēni apmeklēja Daugavpils inovāciju centru, iepazinās ar plašo ekspozīciju un praktiskā nodarbībā izbaudīja zemestrīces iedarbību uz viņu būvētām ēkām. Skatīties kā pašu veidoto ēku purina un drebina zemestrīcē bija ļoti emocionāli, bet maketi izturēja. Bija iespēja izpētīt dažādus interaktīvus objektus, braukt ar riteni pa trosi, skriet kā “vāvere ritenī”, uzlaikot ugunsdzēsēja tērpu, saprast kādi nodokļi tiek samaksāti par katru darba ņēmēju un daudz ko citu.

Anna raksta: “Daugavpils inovāciju centrā bija ļoti jautri un mēs uzzinājām daudz jauna.”

Taču skrošu rūpnīcas apmeklējums bija vēl aizraujošāks ar interesanto un aizraujošo stāstījumu par skrošu izgatavošanu.  Katrīna saka: “Skrošu rūpnīcā bija ļoti interesants gids. Ja skolā būtu visi tādi skolotāji, tad mēs visus priekšmetus zinātu ļoti labi.” Protams visiem ļoti patika, ka varēja izmēģināt spēkus un šaut ar gaisa šautenēm pa bundžām. 

Daži skolēni paspēja apmeklēt ar Daugavpils ledus halli. Vairāku stundu brauciens turp un atpakaļ deva iespēju komunicēt savā starpā, dziedāt dziesmas un citādi labi pavadīt laiku. Egija: “Visforšākā vieta man likās autobusā, man patika , ka autobusā mēs dziedājām, spēlējām spēles un, ka mēs visi runājām savā starpā.” Pusdienas Hesburgerā arī tika novērtētas. Patrīcija: “Hesītis bija viena no labākajām daļām”

Eduards: “Man ļoti patika šis interesantais brauciens”.

Skolotāja Lidija Brigzne

 

  Drukāt