Skolas Facebook lapa
Skolas Facebook mājaslapā tiek atspoguļoti jaunākie skolas notikumi un notikušie pasākumi.
Radošo darbu konkurss 1.- 4. klašu skolēniem “Mana veselīgā ēdienkarte”
Skolēni aicināti izveidot radošus darbus vai projektus, kas attēlo to, kā viņi redz savu veselīgo ēdienkarti. Pieteikuma anketa aizpildāma līdz 22. aprīlim, darbu iesniegšana līdz 30. aprīlim
_Lieldienas_
Sveicam pedagogus, skolēnus un vecākus Lieldienās!
Mūsdienu deju grupas piedalās draudzības koncertā
5.martā Ķekavas vidusskolas mūsdienu deju grupas „Mini versija”, „Mazā versija” un „Versija” Baldonē kopīgā koncertā ar mūsdienu deju grupu „Debija” iedejoja Baldones vidusskolas aktu zāles jauno, paplašināto skatuvi.
“Esi vesels – rūpējies par sevi!”
No 22.01.-26.01.2024. Ķekavas vidusskolas sākumskolas ēkā norisinājās veselības nedēļa ar saukli “Esi vesels – rūpējies par sevi!”.
Versijas sveic svētkos
Mūsdienu deju grupas "Mini versija" un "Mazā versija" novēl visiem izturību semestra noslēgumā un jaukas brīvdienas!
IceSwim Festival 2023
Ziemīgos laika apstākļos, šī gada 2.decembrī sporta skolotāja un ziemas peldētāja Marta Šaboviča aizvadīja Pasaules kausa 1.posmu “IceSwim Festival 2023” Tallinā, Igaunijā.
Ziemassvētku pasākumi
Sācies decembris! 1.semestra noslēguma mēnesis, kurā paredzētas tematiskās svētku aktivitātes!
Tulkošanas konkurss "Juvenes Translatores"
Latviju konkursā "Juvenes Translatores" šogad pārstāv 8 vidusskolu skolēni, tostarp četras Ķekavas vidusskolas 11.kl. skolnieces
Latvijas Skolas soma
2023.gada 16.novembrī 9.c un 9.f klases skolēni apmeklēja Latvijas Kara muzeja filiāli “Ziemassvētku kauju muzejs”.
Latvijas Skolas soma
Fizika praksē Skrošu rūpnīcā un zemestrīce Daugavpils Inovāciju centrā
Stockholm Winter Swim Open 2023
Peldēšanas čempionāts Stokholmā, kurā piedalījās un 2 distancēs 1.vietas izcīnija Ķekavas vidusskolas sporta skolotāja Marta Šaboviča. Lepojamies, ka mūsu skolā strādā MARTA ŠABOVIČA!
Ķekavā tiek dibināts jauns kolektīvs - MEITEŅU koris!
Nenokavē! Pievienojies korim, ja vēlies apgūt: pareizu dziedāšānas tehniku, skatuves kultūru, skatuves kustību, uz skatuves justies pārliecinoši, muzicēt un lieliski pavadīt laiku.
Mūsdienu deju kolektīvu radošais festivāls “Dejo ar vadītāju”
3.novembrī Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems” jau trešo reizi notika Rīgas valstspilsētas pašavaldības mūsdienu un citu deju žanru kolektīvu radošais festivāls “Dejo ar vadītāju”.
KARJERAS NEDĒĻA 2023
ĶEKAVAS VIDUSSKOLAS 5.-12.klasēs
Karjeras nedēļa 4.e klasē
Apzinām, izvērtējam un attīstām savai karjerai un dzīvei noderīgas prasmes.
Izlietoto bateriju kampaņa "Tīrai Latvijai" 2023./2024. mācību gada sezonā
"Zaļā josta" aicina praktiski iesaistīties makulatūras un papīra iepakojuma vākšanas un izlietoto bateriju kampaņā "Tīrai Latvijai" 2023./2024. mācību gada sezonā. Konkurss notiek līdz 2024. gada 15. martam.
29.septembris – Skolotāju diena Ķekavas vidusskolā
Skolotāju diena šogad tika aizvadīta Starptautiskās kafijas dienas noskaņās.
Septembris – dzejas mēnesis
Septembrī tradicionāli tiek atzīmētas dzejas dienas. Šajā mācību gadā dzejas dienas tika atzīmētas latviešu valodas un literatūras stundās, apmeklējot Ķekavas bibliotēkas organizētās aktivitātes un dodoties tradicionālajā braucienā.
Latvijas skolas soma aktivitātes Ķekavas vidusskolas skolēniem septembrī
Mācību ekskursijas kultūrizglītības programmas Latvijas skolas soma ietvaros.
Ķekavas vidusskolas angļu valodas skolotāja piedalījās Amerikas Savienoto Valstu studiju kursos (SUSI)
Programmas ietvaros Ieva Vaivode devās uz ASV kopā ar 19 skolotājiem no 19 dažādām pasaules valstīm. Lepojamies, ka mūsu skolā strādā IEVA VAIVODE!
Autobusu maršruti no 04.09.2023.
(precizēts 23.08.2023).
Zinību diena
01.09.2023. Ķekavas vidusskolā
Ķekavas vidusskolas skolotāja ASV piedalījās mācību programmā “CS50 Educator Workshop 2023”
Latvijas 11 aktīvākie programmēšanas skolotāji, Hārvarda Universitātes programmēšanas kursa CS50 beidzēji, jūnija beigās ASV piedalījās mācību programmā “CS50 Educator Workshop 2023”. Lepojamies, ka mūsu skolā strādā MAIGA PIGITA!
Ķekavas vidusskola Dziesmu un deju svētkos
Mūsu skolas kolektīvi: TDK "Ķekaviņa", TDK "Šeku Reku" (vadītāji J. Kalniņš un M. H. Vanaga) un Ķekavas vidusskolas jauktais koris (vadītāja I. Lagzdiņa) piedalās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos.
Ķekavas vidusskolas avīzes jūnija numurs
Šī mācību gada pēdējais numurs.
Ķekavas vidusskola – viena no zaļākajām skolām
2023.gada 26.maijā Ķekavas vidusskolas pārstāvji piedalījās ZAĻĀS JOSTAS VIDES SVĒTKOS un saņēma balvu nominācijā “Visvairāk savāktais makulatūras apjoms izglītības iestādē”.
“Sporto visa klase" finālsacensības
2023.gada 18. maijā 4.e klase devās uz Jelgavu, Zemgales Olimpisko sporta centru, lai piedalītos projekta “Sporto visa klase" finālsacensībās.
Mācību ekskursija
Saņēmuši nesen nokārtotās velotiesības, 24. maijā 7.a klase devās velobraucienā uz Doles salu.
“Tīrai Latvijai” 2022./2023. rezultāti
Makulatūras vākšanas konkurss “Tīrai Latvijai” 2022./2023. ir noslēdzies un Ķekavas vidusskola ir čaklāko mācību iestāžu sarakstā!
Ķekavas vidusskolas avīzes maija numurs
Pie Jums ar jaunām un ne tik jaunām ziņām steidz skolas avīze "Ķirbītis".
Latvijas skolu Šaha olimpiāde
Lepojamies ar trīs mūsu skolas skolēniem, kuri skolas vārdam likuši izskanēt visā Latvijā!
Meistarklase BeatBox
2023.gada 26.aprīlī Ķekavas vidusskolas absolvents Mārtiņš Šterns vadīja aizraujošu meistarklasi.
70.-80. gadu DISKO
21.04.2023 Ķekavas vidusskolā no pl. 18:00-22:00 notika pasākumus - disko 70. un 80. gadu stilā.
Mūsdienu deju grupas svin svētkus
27.aprīlī mūsdienu deju grupas atzīmēja ne vien Starptautisko dejas dienu, bet arī savu desmito dzimšanas dienu.
“Namdara darbnīca” Ķekavas sākumskolā
Pavasaris ir īstais laiks visdažādākajiem ar dabu un dabas materiāliem saistītiem darbiem. Un, ja vēl tas notiek pa starpu lielajām maija brīvdienām, kad uz mācībām nevienam vairs diži prāts nenesas, tad ir pavisam jauki!
Latvijas Skolu orientēšanās kauss 2023
Orientēšanās kauss norisinājās 2023.gada 27. aprīlī Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē, un tas pulcēja vairāk kā 600 dalībniekus no 80 dažādām Latvijas izglītības iestādēm, lai pārstāvētu savu skolu lielajos orientēšanās svētkos.
Pasākumi valsts svētku mēnesī
Klāt novembris, Latvijas svētku mēnesis. Šajā laikā Ķekavas vidusskolas abās ēkās tiek plānoti dažādi pasākumi veltīti Latvijas svētkiem.
Skolas avīzes "Ķekavas Ķirbītis" oktobra numurs
Kā ierasts, ar sveicieniem jaunajā mācību gadā atkal klāt ir skolas avīze "Ķekavas Ķirbītis"!
Jaunrades deju konkurss “Mēs un deja”
14. oktobrī VEF kultūras pilī notika Valsts izglītības satura centrs rīkotais skolu jaunatnes jaunrades deju konkursu “Mēs un deja”.
Deju koncerta “Balts” prezentēšana
13. oktobrī VEF kultūras pilī notika XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII deju svētku deju koncerta „Balts” repertuāra prezentācijas koncerts. Koncertā tika atrādītas 18 horeogrāfu veidotās dejas, kas paredzētas jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīviem. Ķekavas vidusskolas tautas deju kolektīvs “Šeku reku” izdejoja Jāņa Kalniņa veidoto horeogrāfiju “Kad atnāks pavasars’ ” (mūzikas autors Ēriks Zeps), kas iekļauta koncerta 6. daļā “Daba”.
Bateriju vākšanas konkurss 2022
“Zaļā josta” ar 2022.gada 1.oktobrī uzsāk šī mācību gada izlietoto bateriju vākšanas konkursu “Tīrai Latvijai!”. Aicinām piedalīties!
Sporta diena sākumskolā
Dienu pirms rudens saulgriežiem Ķekavas sākumskolēni aizvadīja sportiskā garā, pulcējoties dažādās atraktīvās stafetēs, ko bija izplānojušas sporta skolotājas Aiga, Gita un Kristīna.
Dzejas dienas
2022.gada 22. septembrī Dzejas dienas iesoļos arī Ķekavā!
"Ķekavas Ķirbītis" maija numurs
Un vēl viens mācību gads ir ierakstīts vēsturē... Esam "iekāpuši vasaras kurpēs"! Vēl tikai pēdējais šī mācību gada sveiciens no skolas avīzes "Ķekavas Ķirbītis".
Mūsdienu deju grupu atskaites koncerts
26.maija vakarā sākumskolas aktu zālē valdīja liels uztraukums - mūsdienu deju grupas "Mini versija", "Mazā versija" un "Versija" izdejoja pavasara veikumu saviem vecākiem.
Ķekavas vidusskola Olimpiešu svētkos godina skolēnus un pedagogus
Ceturtdien, 2022.gada 26. maijā, notika Olimpiešu svētki, kuros tika godināti skolas 1.-12.klašu skolēni, mācību priekšmetu olimpiāžu un konkursu uzvarētāji šajā mācību gadā, un viņu pedagogi.
11.klašu skolēnu organizētie pasākumi
Šajā mācību gadā 11. klašu skolēniem tika uzstādīts mērķis – novadīt kādu kultūras pasākumu. Protams, savas korekcijas plānā ieviesa epidemioloģiskā situācija, bet tomēr bija pasākumi, kas notika un ir pasākumi, kas vēl tikai notiks.
Informācija par palīdzības sniegšanu Ukrainai
Kā palīdzēt Ukrainai cīņā par brīvību?
Ķekavas vidusskolas skolēni uzrāda labus rezultātus mācību priekšmetu olimpiādēs
Ķekavas vidusskolas skolēni arī šajā mācību gadā piedalās mācību priekšmetu olimpiādēs, uzrāda ļoti labus rezultātus un izcīna iespēju piedalīties bioloģijas un matemātikas valsts olimpiādēs.
Starptautiskajā informātikas un algoritmiskās domāšanas konkursā “Bebr[a]s” 5.-6. klašu grupā 3. vieta Ķekavas vidusskolas skolniecei
Sestdien, 22. janvārī, noslēdzoties starptautiskā informātikas un algoritmiskās domāšanas konkursa “Bebr[a]s” finālam, 7.-8.klašu grupā uzvarēja Salaspils 1. vidusskolas skolnieks Uvis Gūtmanis, savukārt Ķekavas vidusskolas skolniece Estere Ņukša ieguva 3. vietu 5.-6. klašu grupā. Konkursa otrajā – noslēdzošajā kārtā tiešsaistē piedalījās gandrīz 100 labākie 5.-12. klašu skolēni. Konkurence bija spraiga, jo konkursa 1. kārtā piedalījās vairāk nekā 17 tūkstoši skolēnu no visas Latvijas.
Konkursā “Dizaina darbi” vislabāk veicas Ķekavas vidusskolas skolniecei
Mākslas izglītības centrs TRĪS KRĀSAS jau trešo gadu organizēja konkursu DIZAINA DARBI skolēniem. Konkursa DIZAINA DARBI - 2021 ietvaros skolēni tika aicināti iesūtīt idejas un izstrādāt dizaina projektu ar mērķi uzlabot dzīvi mājdzīvniekiem.
"Ķekavas Ķirbītis" decembra numurs
"Ķekavas Ķirbītis" sūta gaišus un siltus sveicienus saviem lasītājiem! Vēlam veselību, možu garu un Tīģera izturību Jaunajā gadā!
Jauktā kora video sveiciens svētkos
Jauktā kora video sveiciens svētkos
Apsveikums svētkos
Ķekavas vidusskolas direktores apsveikums
Ķekavas vidusskolas aktivitātes Ziemassvētku gaidīšanas laikā
Ķekavas vidusskolas aktivitātes Ziemassvētku gaidīšanas laikā
Sirsnīgi sveicam Latvijas 103. dzimšanas dienā!
Sirsnīgi sveicam Latvijas 103. dzimšanas dienā!
"Ķekavas Ķirbītis" novembra numurs
Rudens notikumu apskats skolas avīzē.
ĶEKAVAS NOVADA SKOLĒNU AUTOBUSU MARŠRUTI pirmsvētku dienā 17.11.2021.
ĶEKAVAS NOVADA SKOLĒNU AUTOBUSU MARŠRUTI pirmsvētku dienā 17.11.2021.
SKOLĒNU AUTOBUSU MARŠRUTI no 15.11.2021
SKOLĒNU AUTOBUSU MARŠRUTI no 15.11.2021
Koncertlekcija “Lāčplēša dienā”
Ķekavas vidusskolas 1.-12. klases skolēniem bija iespēja projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros noskatīties koncertlekciju “Lāčplēša dienā”.
Gaismas ceļš - Lāčplēša diena
Godinot Latvijas brīvības cīnītāju piemiņu, Ķekavas novadā norisinās akcija "Gaismas ceļš"
Valsts svētku nedēļā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina godāt un svinēt Latvijas valstiskumu
Valsts svētku nedēļā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina godāt un svinēt Latvijas valstiskumu, iepazīstot vai atkārtoti pārlūkojot muzeja sagatavotos digitālos materiālus.
Pie tējas un cepumiem par Aleksandra Čaka dzeju mūzikā
Nepiespiestā gaisotnē, brīvi, bet iekšēji mazliet satraukti, sākās Mūzikas stunda 23. septembra pēcpusdienā, Ķekavas vidusskolas 11.klases KULTŪRAS - mūzikas jomas skolēniem.
Ķekavas vidusskolas kori XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos
Ķekavas vidusskolas kori XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.
Skolēnu autobusu grafiks 01.11.2021.-14.11.2021.
Skolēnu autobusu grafiks 01.11.2021.-14.11.2021.
No 21. oktobra līdz 14. novembrim Latvijā uz četrām nedēļām izsludināta stingra mājsēde.
No 21. oktobra līdz 14. novembrim Latvijā uz četrām nedēļām izsludināta stingra mājsēde.
Tautas deju kolektīvi “Ķekaviņa” un “Šeku reku” XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos
2018. gadā gatavošanos XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem uzsāka četras vecuma grupas TDK “Ķekaviņa” sastāvā un 2019. gada janvārī arī vidusskolas vecuma deju kolektīvs “Šeku reku”.
Translācijas – ētera laiki LTV1 - "XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021"
Translācijas – ētera laiki LTV1 - "XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. 2021"
XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos mūsdienu deju grupas “Mazā versija” un “Versija”
Mūsdienu deju grupas “Mazā versija” un “Versija” ceļu uz XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem sāka jau 2018.gadā.
Eiropas Savienības programmēšanas nedēļa #CodeWeek2021
Ķekavas vidusskolas skolēni un skolotāji iesaistās programmēšanas nedēļas aktivitātēs.
Ķekavas vidusskolas klātienes pakalpojumu sniegšanas kārtība
Īstenojot Covid-19 infekcijas izplatības novēršanas pasākumus, no 11.oktobra Ķekavas vidusskolā ierašanās tikai pēc iepriekšējā pieraksta.
Sveiciens Skolotāju dienā!
Sveiciens Skolotāju dienā!
Sporta diena sākumskolā
23.septembra rīts ausa miglains un auksts, ar pirmajām rudens salnām, bet sākumskolas pagalms un ceļš uz stadionu ik pa laikam pildījās ar aktīviem skrējējiem, lēcējiem un visādi citādi rosīgiem skolēniem, kas devās piedalīties stafetēs.
Koncertlekcija “Mūsu stāsts par Rīgu"
16. septembrī Ķekavas vidusskolas 1.- 4.klašu skolēniem bija iespēja projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros noklausīties koncertlekciju “MŪSU STĀSTS PAR RĪGU”.
Makulatūras vākšanas konkurss "Tīrai Latvijai" 2021./2022. mācību gadam
Arī šogad Ķekavas vidusskola ir iesaistījusies makulatūras vākšanas konkursā.
Izlietoto bateriju vākšanas konkurss "Tīrai Latvijai" 2021./2022. mācību gads
Arī šogad Ķekavas vidusskola ir iesaistījusies bateriju vākšanas konkursā.
Informāciju par skolēnu autobusu maršrutiem no 20.09.2021.
Informāciju par skolēnu autobusu maršrutiem no 20.09.2021.
Zinību diena 1.septembris Ķekavas vidusskolā
Zinību dienas svinīgie pasākumi Ķekavas vidusskolā
Drošs izglītības process klātienē no 2021.gada 1.septembra
Jaunajā mācību gadā izglītības ieguves process tiks organizēts klātienē, ievērojot Covid-19 infekcijas ierobežošanas pamatprincipus – regulāru informēšanu, distancēšanos, higiēnu un personas veselības stāvokļa uzraudzību.
Skolēnu dziesmu un deju svētku notikums "Saulesvija" Ķekavā
"Svētki ir tur, kur esam mēs!" XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākums „Saulesvija” viesojās arī Ķekavas novadā.
Par mūsdienu deju grupu darbu II semestrī
Par mūsdienu deju grupu darbu II semestrī.
Pavadi vasaru izcili! Nometne jauniešiem 15-20 gadi
LEADER sadarbības projekta "Eko Ziemeļos" ietvaros ir izsludināta bezmaksas nometne 15-20 gadus veciem jauniešiem jūlija sākumā. Pieteikšanās ir līdz 18.jūnijam. Var pieteikties Ķekavas novada jaunieši.
Jauniešu karjeras un izglītības iespējas Rīgas reģionā "Kur mācīsies Rīgas reģiona jaunieši?"
Iespēja piedalīties iedvesmas seminārā par izglītības un karjeras iespējām Rīgas reģionā “Kur mācīsies Rīgas reģiona jaunieši?”. Diskusija norisināsies tiešsaistē 9.jūnijā, plkst. 10.00, klātesot LDDK ekspertiem, Rīgas reģiona uzņēmējiem, izglītības iestāžu pārstāvjiem, audzēkņiem un jaunajiem speciālistiem.
"Ķekavas Ķirbītis" maija numurs
Ir skolas pēdējā diena! Beidzot! Esam atkal nonākuši finišā! Šis gads bija grūts visiem, esam piekusuši no mājsēdes un neziņas. Taču vasaras brīvlaiks ir tas laiks, kad varam atjaunot savus spēkus.
Atzinības raksts no Izglītības un zinātnes ministres
Vēlamies no sirds Jums pateikties pat šo mācību gadu! Patiecamies par pacietību un neizsmeļamu spēku mācīt, mācīties un atbalstīt. Pateicamies par drosmi darīt citādi un meklēt aizvien jaunus risinājumus. Pateicamies par atbalstu, ko sniedzām viens otram!
Pateicība par atbalstu lielākajā ikgadējā izglītojošā uzņēmējdarbības uzsākšanas konkursā “Bizness 24h 2021”
PATEICĪBA Ķekavas vidusskolai par aktīvu atbalstu 2 skolēniem uzņēmējdarbības attīstības konkursā "Bizness 24h 2021"
Valsts prezidenta Egila Levita videosveiciens skolēniem, studentiem, mācībspēkiem un vecākiem mācību gada noslēgumā.
Valsts prezidents Egils Levits ir sagatavojis īpašu videosveicienu skolēniem, studentiem, mācībspēkiem un vecākiem mācību gada noslēgumā.
BALSO par 6.B un 6.E klasi LOK rīkoto sacensību "Sporto visa klase" uzdevumu “Labie darbi” apkārtējai videi.
Aicinām balsot līdz 24.maija plkst. 12:00 facebook Kārums konta galerijā.
Iespēja skolēniem iegūt 10 000 vērtu balvu, piesakot ideju līdz 31. maijam!
Vēl nedēļu iespējams pieteikties ideju konkursam “Solve for Tomorrow”!
AFS meklē viesģimenes jauniešiem 2021./2022. mācību gadam
2021. gada augustā Latvijā ieradīsies 29 viesskolēni no ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Taizemes, Vācijas un Turcijas, lai AFS starpkultūru apmaiņas trimestra vai gada programmu ietvaros mācītos vidusskolās visā Latvijā.
Noslēdzies skolēnu konkurss "Enerģijas taupīšanas detektīvi"
Ķekavas novada organizētajā konkursā "Enerģijas taupīšanas detektīvi", kura ietvaros skolēni iesūtīja savas klases radošās idejas enerģijas taupīšanai, par konkursa uzvarētājiem ir kļuvuši Ķekavas vidusskolas 2.D klase un Baložu vidusskolas 11. A klase.
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu svin 1.-4. klases
Ķekavas vidusskolas 1.- 4.klašu skolēni tāpat kā citi valsts iedzīvotāji atzīmēja šo dienu. Šo svinīgo procesu skolēni iemūžināja fotogrāfijās vai radoši zīmējot vai rakstot dzeju.
Dalība ,,Eiropas Savienības mājas’’ izglītības programmā ,,Eiropas Jaunais Pilsonis’’ 2020./2021. mācību gada pavasara semestrī
Ķekavas vidusskolas 9.klašu un 7.d klases skolēni piedalījās ,,Eiropas Savienības mājas’’ izglītības programmā ,,Eiropas Jaunais Pilsonis’’ 2020./ 2021. mācību gada pavasara semestrī.
Vislatvijas makulatūras vākšanas konkursa “Tīrai Latvijai” 2020./2021. mācību gada uzvarētāji
Prieks paziņot, ka neskatoties uz to, ka ilgu laiku mācāmies attālināti un klātienē ar skolēniem netiekamies, Vislatvijas makulatūras vākšanas konkursa “Tīrai Latvijai” 2020./2021. Ķekavas vidusskola ieguvusi 2.vietu.
Ķekavas Novada akcija “Iestādi koku”
4.b klases skolēni šajā pavasarī, kad mācības notiek attālināti, iesaistījās vairākās aktivitātēs, ko rīko gan Latvijas Olimpiskā komiteja projekta “Sporto visa klase” ietvaros, gan sadarbībā ar “RIMI”, gan arī Ķekavas novada akcijā “Iestādi koku”.
Apsveikums Latvijai - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā
Apsveikums Latvijai - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā no 7.c un 5.a klasēm.
Mūsdienu deju grupas svin Starptautisko dejas dienu
Sūtam sveicienus visiem Starptautiskajā dejas dienā!
4.c un 4.d klase piedalās Latvijas Olimpiskās Komitejas rīkoto sacensību "Sporto visa klase" uzdevumā “Labie darbi”
29. aprīlī noskaidrojās, ka Ķekavas vidusskolas 4.c un 4.d klases plūc uzvaras laurus 4. klašu grupā. Šoreiz uzdevums bija paveikt labus darbus mūsu planētas labā, un skolēniem tas ir lieliski izdevies!
Ķekavas vidusskolas skolēnu mācību uzņēmuma “Bartus” panākumi
Ķekavas vidusskolas skolēnu mācību uzņēmums (SMU) “Bartus” nominācijā “SMU biznesa potenciāls” vidusskolu grupā uzvarēja un ieguva galveno balvu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras.
Konkurss "Enerģijas taupīšanas detektīvi"
Ķekavas novada pašvaldība aicina novada skolu skolēnus kopā ar klasesbiedriem piedalīties konkursā "Enerģijas taupīšanas detektīvi", kura ietvaros skolēni līdz 5. maijam var iesūtīt savas klases radošās idejas enerģijas taupīšanai.
No 19. līdz 22. aprīlim Ķekavas vidusskolā “Enerģijas dienas”
Lai vairotu skolēnu zināšanas par energoefektivitāti un energotaupību, Ķekavas vidusskolas skolēni laika posmā no 19. līdz 22.aprīlim tiešsaistē piedalīsies “Enerģijas dienās”.
"Ķekavas Ķirbītis" aprīļa numurs
Šājā numurā uzzini kas ir “Food pick-up point”?, kā arī lasi interviju ar 3x3 basketbolistu Nauri Miezi.
Dalība projektā "Attālinātā deja", apgūstot deju "Apskāvieni"
Mūsdienu deju grupu "Mini versija", "Mazā versija" un "Versija" dejotājas piedalās Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra izaicinājumā.
Karikatūru zīmēšanas konkurss “Pa-smejies”
Ķekavas novadpētniecības muzeja rīkotajā konkursā panākumus gūst Ķekavas vidusskolas skolniece Marta Tarvāne (10.a klase)
Ķekavas meitenes apgūst radošo programmēšanu
Riga TechGirls, sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā un Dzīvei gatavs, 26.martā organizēja tiešsaistes darbnīcu “Radošā programmēšana”.
Ķekavas vidusskolas skolēnu mācību uzņēmuma "Bratus" sasniegumi Swedbank biznesa plānošanas konkursā "Biznesa skices"
Ķekavas vidusskolas skolēnu mācību uzņēmums "Bratus" ieguvis otro vietu un 2000 eiro naudas balvu Swedbank biznesa plānošanas konkursā "Biznesa skices".
Notāru dienas
Šī gada 3. martā 10. B un 12. A klasēm bija iespēja piedalīties "Notāru dienās".
Koncertlekcija “Kino mūzikas vēsture”
No 01.03.-12.03.2021. Ķekavas vidusskolas 3.- 4. klases skolēni piedalījās projekta “Latvijas Skolas soma” koncertlekcijā “Kino mūzikas vēsture”.
Tiešsaistes lekcijas “Veselīga uztura veicināšanas nodarbības skolas un pirmsskolas vecuma bērniem”
Ķekavas vidusskolas 1.-4.klases skolēni piedalījās tiešsaistes lekcijās projekta “Veselības veicināšana un slimību profilakse Ķekavas novadā" ietvaros, “Veselīga uztura veicināšanas nodarbības skolas un pirmsskolas vecuma bērniem”.
Tiešsaistes koncertlekcija “Mūsu Maestro. Raimonds Pauls.”
Ķekavas vidusskolas 1.-4.klašu skolēniem laika posmā no 08.02.2021. – 18.02.2021. tika sniegta iespēja skatīties tiešsaistes koncertlekciju “Mūsu Maestro. Raimonds Pauls.” projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros.
Individuālās klātienes konsultācijas
Individuālās klātienes konsultācijas visu klašu skolēniem un jauniešiem visās izglītības pakāpēs – vispārējā, profesionālajā un augstākajā izglītībā – ir pieejamas jau no 8. februāra.
Mūsdienu deju grupas "Mini versija", "Mazā versija" un "Versija" piedalās izaicinājumā "Deja sniegā"
Mūsdienu deju grupas "Mini versija", "Mazā versija" un "Versija" piedalās izaicinājumā "Deja sniegā"
Skolēnu uzņēmums "Bratus" iekļūst "Biznesa skices" finālā
Skolēnu uzņēmums "Bratus" iekļūst "Biznesa skices" finālā.
3. un 6. klases valsts diagnosticējošie darbi
Informācija par 3. un 6. klases valsts diagnosticējošiem darbiem.
Mācību process no 8. februāra
Mācību process no 8. februāra.
Visu "Versiju" sniegavīri
Mūsdienu deju dejotāji veido "Versiju" sniegavīrus. Šoreiz ierosme nāca no pašiem dejotājiem.
4.c klases sniegavīru triumfs
Ņemot vērā, ka šobrīd Latvijā ir sasnidzis daudz sniega un novadu pašvaldības organizē sniegavīru parādes, tad arī 4.c klase piedalās sniegavīru celšanā.
Ievēro šos punktus attālināto mācību laikā
Ievēro šos punktus attālināto mācību laikā.
Mācību process no 25. janvāra līdz 7. februārim
Mācību process no 25. janvāra līdz 7. februārim.
Tīrai Latvijai!
2019./2020. mācību gadā Ķekavas vidusskola ierindojās 3. vietā kopā savācot 16 t 406 kg makulatūras.
Mūsdienu deju dejotāji veido deju tērpus
Pirmo semestri mūsdienu deju grupu “Mini versija”, “Mazā versija” un “Versija” dejotāji noslēdza sapņojot par koncertiem un veidojot skaistus deju tērpus.
Mācību process no 11. līdz 25. janvārim
Mācību process no 11. līdz 25. janvārim
Mūsdienu deju grupas darbojas attālināti
Šis laiks ir liels izaicinājums, tomēr mūsdienu deju grupu “Mini versija”, “Mazā versija” un “Versija” dejotāji nepadodas. Jaunajā gadā novēlam visiem veselību, izturību un atkalredzēšanās prieku klātienē!
Izrāde "Īkstīte", projekta "Latvijas Skolas soma" ietvaros
Ķekavas vidusskolas sākumskolas klases skolēniem 16.12.2020. bija iespēja vērot projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros izrādi “Īkstīti”.
"Ķekavas Ķirbītis" decembra numurs
Skolas pēdējā mēneša aktualitātes skolas avīzē "Ķekavas Ķirbītis"
4.c klases skolnieka vēstule Latvijas prezidentam.
4.c klase novembrī, mācoties pēc jaunajām kompetencēm, apguva epistolāro žanru jeb daiļdarbu, kas ir rakstīts vēstuļu formā. Vēstulēm bija izstrādāti noteikti kritēriji pēc kuriem ir jāvadās. Arī Jēkabs Krēgers, būdams mājas apslimis rakstīja šo darbu. Vēstuli viņš veltīja Latvijas valsts prezidentam.
9.d klases skolēnu darbi vizuālajā mākslā "Māksla viduslaikos"
9.d klases skolēnu darbi vizuālajā mākslā "Māksla viduslaikos"
7.e klases sveiciens Ziemassvētkos.
7.e klases sveiciens Ziemassvētkos.
9.a klases Ziemassvētku sveiciens "Iedvesmojoties no vidusslaiku mākslas"
9.a klases Ziemassvētku sveiciens "Iedvesmojoties no vidusslaiku mākslas"
10. klases filmiņa "Renesanses vērtības manā izpratnē"
10. klases filmiņa "Renesanses vērtības manā izpratnē"
5.c klases sveiciens svētkos.
Veselību, saticību, mīlestību Jaunajā gadā! 5.c klase
8.c klases 3D darbi kā sveiciens Ziemassvētkos.
8.c klases 3D darbi kā sveiciens Ziemassvētkos.
7.d klases sveiciens Ziemassvētkos.
7.d klases sveiciens Ziemassvētkos.
8.d klases skolēnu apsveikums
Skolēni vizuālās mākaslas darbus "3D objekti-iedvesmojoties no dabas" izmantojuši, lai izveidotu kopīgu apsveikumu. Vizuālās mākslas skolotāja Raina Sula
11.a klases kultūras jomas skolēnu apsveikums
Lai priecīgi un mierpilni Ziemassvētki!
Renesanses vērtības manā izpratnē.
10. klases radošie darbi - Renesanses vērtības manā izpratnē.
Mācību process Ķekavas vidusskolā no 14. decembra
Izvērtējot esošo situāciju, lai mazinātu Covid-19 izplatību, pieņemts lēmums nākamnedēļ, no 14. decembra, Ķekavas vidusskolā, organizēt mācības tikai attālināti visiem skolēniem.
Mierpilnu Adventa laiku!
Mierpilnu Adventa laiku!
Svinam Latvijai - 102!
Ķekavas vidusskolas sākumskolas pedagogi, godinot Latviju 102. gadadienā, centās dažādi organizēt mācību procesu. Ikviens pedagogs veicināja patriotiskās apziņas veidošanos skolēnos caur filmu skatīšanos, dzejoļu un tautasdziesmu deklamēšanu, kā arī savu dzejoļu rakstīšanu, dziesmu klausīšanos un dziedāšanu.
Atstarotāji no firmas "AVIS"
Firma "AVIS" dāvina atstarotājus Ķekavas vidusskolas 1.klases skolēniem.
5.klašu vizītkartes
2020./21.mācību gadā 5.klasēs mācās 145 skolēni: aktīvi, zinātkāri un sportiski jaunieši. 5.a klases audzinātāja ir Inga Bērziņa, 5.b klasei - Ineta Rumpe, 5.c klasei - Raina Sula, 5.d klasei - Andija Šica, 5.e klasei - Lira Jaunīte.
"Ķekavas Ķirbītis" novembra numurs
Ķekavas vidusskolas avīzes jaunākajā numurā aktuālākie novembra notikumi skolā.
Sveicam Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā!
Sveicam Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā!
Ķekavas vidusskolas jaunais korpuss
11. novembrī tika atklāts Ķekavas vidusskolas jaunais korpuss ar desmit mācību klasēm, plašu ēdamzāli, skolotāju atpūtas istabu un rekreācijas zonu skolēniem. Jaunās mācību telpas nodrošinās papildus vietas 300 audzēkņiem.
Lāčplēša dienas gaismas akcija "Par Latvijas brīvības cīņu varoņiem"
Lāčplēša dienas gaismas akcija "Par Latvijas brīvības cīņu varoņiem"
"Ķekavas Ķirbītis" oktobra numurs
Iznācis 2020./2021. m. g. oktobra "Ķekavas Ķirbītis" numurs. Lasi un uzzini kā iesācies jaunais mācību gads Ķekavas vidusskolā.
Teātra izrāde “Jūras detektīvs”
7. oktobrī Ķekavas vidusskolas 2. klases un 3.e, 3.d klases skolēniem bija iespēja, projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros, skatīties teātra izrādi “Jūras detektīvs”.
Leļļu teātra izrāde “Zivs cepure”
2. oktobrī Ķekavas vidusskolas 1. klases skolēniem bija iespēja, projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros, skatīties leļļu teātra izrādi “Zivs cepure”.
Dzejas dienas Ķekavas vidusskolā
Ik gadu skolas tradīciju turpinot, 25.septembrī Ķekavas vidusskolas 10.-11.klašu skolēni devās svinēt Dzejas dienas. Šogad tās pagāja Raiņa zīmē, jo dzejniekam šogad 155!
“Dejas un mūzikas attīstība cauri gadsimtiem”
Ķekavas vidusskolas sākumskolas 3. klasēs 24. septembrī viesojās mākslinieki, kas projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros sniedza koncertlekciju “Dejas un mūzikas attīstība cauri gadsimtiem”.
“Klasiskā mūzika ir arī stilīga!”
Ķekavas vidusskolas 4. klasēm 18. septembrī, bija iespēja apmeklēt projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros koncertlekciju “Klasiskā mūzika ir arī stilīga!”.
Makulatūras vākšanas konkurss "Tīrai Latvijai" 2020/2021. mācību gadam
Arī šogad Ķekavas vidusskola ir iesaistījusies makulatūras vākšanas konkursā.
Izlietoto bateriju vākšanas konkurss "Tīrai Latvijai" 2020/2021. mācību gads
Arī šogad Ķekavas vidusskola ir iesaistījusies bateriju vākšanas konkursā.
Mācību procesa organizācija
Mācību process līdz skolas piebūves nodošanai ekspluatācijā notiks daļēji attālināti. Skatīt info noklikšķinot uz virsraksta.
Zinību diena 2020
1.septembrī pedagogi, bērni un viņu vecāki sapucēti, vairāk vai mazāk atpūtušies un ar nelielu satraukuma devu svin Zinību dienu. No šī mācību gada pakāpeniski sāksies jauns posms vispārējā izglītībā. Lai visiem spēks, iedvesma, radošums šajā mācību gadā. Papildus info klikšķinot uz virsraksta
Skolas avīze"Ķekavas Ķirbītis"
Re, jau kārtējais gads atkal pagājis. Vēl nesen smaidīgi pulcējāmies skolas priekšā 1.septembrī, lai uzsāktu skolas gaitas. Neviens jau nevarēja iedomāties, ka dzīves notikumu virpulis sagrozīsies un skolas noslēgums būs šāds – virtuāls. Ja kāds to būtu teicis septembrī, neviens tam neticētu. Notikumi risinājās pārāks strauji, un mēs vienā mirklī viens no otra bijām nošķirti. Bet, lai cik viegli vai grūti ir bijis, esam finišējuši.
9.klašu Pēdējais zvans
2015. gada septembrī spērām pirmos soļus Ķekavas vidusskolā. Toreiz, piektajā klasē, bijām nobijušies un samulsuši par to, kā nu būs. Kādi klasesbiedri būs, kādi skolotāji, kādas telpas un citas lietas, kas sirdij lika pukstēt straujāk.
Ķekavas vidusskolai 3.vieta makulatūras vākšanas konkursā 2019./2020.m.g.
Jau ceturto gadu pēc kārtas Ķekavas vidusskola piedalās un iegūst godalgotu vietu SIA “Zaļā josta” rīkotajā otrreizējo izejvielu vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai”.
Pēdējais zvans
12.klases skolēniem šodien "Pēdējais zvans" - citādi kā parasti - attālināti, bet tomēr notiek. Attālināta tikšanās ar skolas direktori Sandru Pugovku, gājiens cauri skolai 3. klases skolnieces Evelīnas pavadībā, pēdējā zvana skaņas un tikšanās ar klases audzinātāju Rainu Sulu pēdējā klases stundā
"Ķekavas Ķirbītis" jaunais nummurs
Ir iznācis Ķekavas vidusskolas avīzes "Ķekavas Ķirbītis" jaunais nummurs
Attālinātā mācību procesa organizācija Ķekavas vidusskolā
Ņemot vērā Covid-19 izraisīto situāciju pasaulē un arī iespējamos riskus Latvijā, valstī tiek izsludināta ārkārtējā situācija no 12. marta līdz 14. aprīlim. Lai ierobežotu vīrusa izplatību no 13. marta mācību process visās izglītības iestādēs norisināsies attālināti.
Kino izrāde “Sprīdītis”
04.03.2020. Ķekavas vidusskolas 1. un 2. klases skolēniem bija iespēja projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros noskatīties muzikālu smilšu kino izrādi “Sprīdītis”, kas ir veidota pēc A. Brigaderes lugas “Sprīdītis” motīviem.
NBA Junioru līga
"Ārēnā Rīga"noslēdzās NBA Junioru līgas ceturtais čempionāts
POP iela
4.februārī Ķekavas vidusskolas sākumskolas telpās virmoja pozitīvas emocijas un patīkams satraukums, jo skolā norisinājās POP-IELA. Ik gadu šo pasākumu skolēni gaida ar nepacietību, jo tam ir ļoti nopietni gatavojušies jau no janvāra.
Florbola turnīrs Ķekavas sākumskolā.
Ķekavas sākumskolā ir izveidojusies tradīcija, ka katru gadu, projektu nedēļā notiek florbola turnīrs starp 2.-4. klasēm. Arī šogad, 11.februārī notika sacensības florbolā, lai noskaidrotu labākās klases katrā klašu grupā starp puišiem un meitenēm.
Pie sākumskolas bērniem viesojās rakstniece un dzejniece Ieva Samauska
Arī šogad Ķekavas vidusskolas skolēni iesaistījās lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”, kura skolā noslēdzās šī gada 6. februārī, kad ciemos pie mums ieradās mīklu dzejoļu grāmatas “Vecis iet pa dārzu, pankūkas bārdā” autore – Ieva Samauska
Apsveicam ar iekļūšanu NBA Junioru līgas finālā!
Spēles par 1.vietu: 21.februārī, Arēna Rīga 13:00 - Dāvja Bertāna grupa: Sacramento Kings (Juglas vidusskola) – Chicago Bulls (Ogres sākumskola) 14:00 - Kristapa Porziņģa grupa: Houston Rockets (Ķekavas vidusskola) – Brooklyn Nets (Juglas vidusskola)
Skatuves runas konkurss
2020.gada 5.februārī skolā notikas skatuves runas konkurss.
“Burtiņu svētki”
Ķekavas vidusskolas 1. klasēm 24.01.2020. bija īpašs datums, jo šajā dienā notika “Burtiņu svētki”.
Leļļu teātra izrāde “Pūces piens”
Projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros ,29.01.2020. mūsu skolas 1. klases skolēni varēja apmeklēt leļļu teātra izrādi “Pūces piens”.
Stikla pūšanas nodarbība
29.01.2020. mūsu skolas 2. klases skolēniem bija iespēja, projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros, klātienē vērot Stikla pūšanas nodarbību un mācību lekciju par stiklu
“Sportland pirmie soļi basketbolā”
Ķekavas vidusskolas 1. d klase 30.01.2020. devās uz Jelgavas Sporta halli, kur norisinājās pirmo klašu skolēnu konkurss “Sportland pirmie soļi basketbolā”, ko organizē jau sesto gadu Latvijas Basketbola savienība un Latvijas Jaunatnes basketbola līga, sadarbībā ar lielāko sporta preču veikalu tīklu Latvijā „Sportland”
10.b klases ekskursija uz Cēsu novadu
2019.gada rudenī 10.b klase projekta "Latvijas skolas soma" ietvaros brauca ekskursijā uz Cēsu novadu, lai apmeklētu dažus kultūrvēsturiskos objektus. Bija paredzēts Āraišu ezerpils un ordeņa pilsdrupu apmeklējums.
Filma "Dvēseļu putenis"
18.12.2-19-19.12.2019. projekta "Latvijas skolas soma" ietvaros visiem 8.-12.klašu skolēniem bija iespēja noskatīties mākslas filmu "Dvēseļu putenis"
Top Ziemassvētku filmiņa projekta “Skolas soma” ietvaros
Projekta “Skolas sola” ietvaros 6.a klasei bija brīnišķīga iespēja veidot filmu. Veidojot filmiņu, skolēni iejutās režisoru un aktieru lomās. Skolēni uzzināja, kāds ir producenta darbs, un ka vispirms svarīgi noskaidrot mērķauditoriju.
8.c un 8.d klašu mācību ekskursija Dailes teātrī un Ziedoņa klasē
Šā gada 16. decembrī 8.c un 8.d klase devās mācību ekskursijā projekta „Skolas soma” ietvaros uz Dailes teātra aizkulisēm un uz Imanta Ziedoņa klasi.
6.klases skolēni piedalās programmā “Latvijas skolas soma”
Programma “Latvijas skolas soma” 11.decembrī 6.b un 6.e klases skolēniem un klašu audzinātājām Ivetai Abakokai un Kristīnei Reinfeldei- Somei deva brīnišķīgu iespēju apmeklēt Dailes teātri un iepazīties ar teātra izrādes veidošanas aizkulisēm, pielaikot kādu no izrāžu atribūtiem, uzkāpt uz īstas skatuves, ielūkoties grimmētavā.
Izglītojošs koncerts “Atklāj ģitāru”
18. decembrī Ķekavas vidusskolas 1.-4.klašu skolēniem bija iespēja “Latvijas Skolas soma” projekta ietvaros apmeklēt muzikāli izglītojošu koncertu “Atklāj ģitāru”.
Ziemassvētku izrādi “Trīs"
12.12.2019. Ķekavas vidusskolas 3.klases skolēniem bija iespēja apmeklēt “Latvijas Skolas somas” projekta ietvaros Ziemassvētku izrādi “Trīs”.
Folklora mūsdienās
Ķekavas vidusskolas 4. klasēm 28. un 29. novembrī bija iespēja apmeklēt “Latvijas Skolas soma” projekta ietvaros kapelas “Brička” muzikālo nodarbību “Folklora mūsdienās”
Robots Nao
19.12. 2019. Ķekavas vidusskolas vidusskolēni tikās ar autonomo robotu Nao, kurš mūsu skolā viesojās kopā ar Transporta sakaru institūta darbiniekiem.
Ķekavas vidusskolas skolēnu mācību uzņēmumi pasākumā “Cits bazārs ziemā”
Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) pasākumā “Cits bazārs ziemā” pasniegtas balvas labākajiem SMU septiņās nominācijās. Balvu par prasmīgu sociālo mediju komunikāciju saņēma Ķekavas vidusskolas SMU ‘’Bratus’’, kas izgatavo koka makus-karšu turētājus.
Vidusskolēni piedalās starptautiskajās angļu valodas sacensībās Lietuvā
5.decembrī Ķekavas vidusskolas 10.-11.klašu angļu valodas lietpratēji Dana Roļiča, Araminta Gurdziela, Anastasija Suritina, Letīcija Zepa un Edvards Hāzners lepni pārstāvēja vidusskolu starptautiskajās angļu valodas sacensībās “Christmas around the world” Lietuvā, ko rīkoja Prezidenta J.Žemaitis v.n. Raseiniai ģimnāzija Lietuvā.
5.-6.klašu skolēni piedalās angļu valodas viktorīnā “Challenge yourself”
5.decembrī Ķekavas vidusskola rīkoja 5.-6.klašu skolēnu angļu valodas viktorīnu “Challenge yourself” (“Izaicini sevi”), kurā piedalījās labākie no labākajiem.
Cieņa-atbildība-drošība
Pieci Ķekavas vidusskolas 11.klases jaunieši (Ozoliņš R., Grinbergs A., Ozoliņa A., Frišenbrūdere E., Štarka J.) 28. novembrī Ziemeļvalstu ģimnāzijā piedalījās Jauniešu diskusijā “CIEŅA-ATBILDĪBA-DROŠĪBA”. Pasākuma eksperti bija Bērnu tiesības aizsardzības inspekcijas pārstāvji, Valsts policijas un Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāvji. Mūsu skolēni diskutēja kopā ar Rīgas 41.vidusskolas, Ziepniekkalna vidusskolas un Ziemeļvalsts ģimnāzijas jauniešiem.
Peldēšanas sacensības 2019.gada 4.decembrī
Sacensības notiek 2019.gada 4.decembrī Ķekavas vidusskolas peldbaseinā. Sacensību sākums plkst. 9:00.
Valsts svētku svinīgie pasākumi
Latvijas 101.dzimšanas diena ir svētki mums katram. Tas ir brīdis atskatīties uz paveikto, priecāties, svinēt.
Viktorīna "Ko tu zini par Latviju"
Jau par tradīciju sākumskolas 3.un 4.klasēm kļuvusi viktorīna „Ko tu zini par Latviju?”.Visnoderīgākais un vērtīgākais ir gatavošanās posms. Viu novembri klasēs intensīva rosīšanās – spēles par Latviju, latvju rakstu zīmēšana, ārstniecības augu ostīšana, garšošana tējās.
12.klašu skolēni veido filmu
Projekta "Latvijas skolas soma" ietvaros 12.klases skolēniem bija iespēja iepazīt filmēšanas un filmas veidošanas procesu.
Latvijas skolas somas projekts “Nofilmē savu filmu!”
30. oktobrī 8.b klasei ar interaktīvās mācību filmu studijas “Nofilmē savu filmu!” atbalstu bija iespēja gūt reālu pieredzi filmu uzņemšanā un pašiem kļūt par savas filmas scenāristiem, režisoriem, aktieriem, māksliniekiem.
Leļļu teātra “Tims” izrāde “Mošķu diena”
Ķekavas vidusskolā 6. novembrī, projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros, 1.-2.klašu skolēniem bija iespēja noskatīties leļļu teātra “Tims” izrādi “Mošķu diena”.
Uzņēmējdarbības iedvesmas konference UZDRĪKSTIES UZVARĒT 31. oktobrī Ķīpsalā
Mūsu skolas 10.klašu skolēni 31.oktobrī piedalījās uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē UZDRĪKSTIES UZVARĒT 31. oktobrī Ķīpsalā
GADA JAUNIETIS UZŅĒMĒJDARBĪBĀ - SMU "Hyperroll"
Piektdien, 1.novembrī, “Ķekavas novada uzņēmēju gada balva 2019” svinīgās apbalvošanas ceremonijas laikā tika godināti novada veiksmīgākie uzņēmēji desmit nominācijās. Vakara nomināciju "Gada jaunietis uzņēmējdarbībā" saņēma 10.klases (tagad 11.klases) skolēni Rihards Ozoliņš un Jēkabs Tomsons
Ekskursija pa Ziemassvētku kauju piemiņs vietām
Ar “Skolas somas” atbalstu mēs, 9. klašu skolēni, 30. oktobrī braucām mācību ekskursijā uz Tīreļpurvu, Ložmetējkalnu.
Ekskursija uz Līgatni
2019. gada 3. oktobrī Ķekavas vidusskolas 8.a klase devās ekskursijā uz Padomju laika īpaši slepeno bunkuru ar segvārdu „Pansionāts" un uz Līgatnes papīrfabrikas ciemata vēsturisko centru.
Dabas muzeja muzejpedagoģiskā programma "Muzejs mūsu bagāžā"
Latvijas dabas muzejs 2019.gada 29.oktobrī vadīja 8.klašu skolēniem muzejpedagoģiskās nodarbības: "Nepērc viņu dzīvības", "Vulkānisms un tā izpausmes" un "Ūdens piesārņojums"
"Sporto visa klase" 6.sezona
Piektdien, 1.novembrī “Arēnā Rīga” pulcējās gandrīz 8000 Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētās programmas “Sporto visa klase” dalībnieku no visas Latvijas, lai aizraujošā un plašā atklāšanas ceremonijā dotu svinīgu startu programmas 6.sezonai.
Ekskursija Daugavas muzejā
Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros 6. d klase 2019. gada 30. septembrī devās ekskursijā uz Daugavas muzeju, kas atrodas pavisam netālu no Ķekavas – Doles salā.
4.Jauniešu Uzņēmīguma forums “Es - uzņēmīgs digitāli”
30.oktobrī notika jau 4. Jauniešu Uzņēmīguma forums “Es - uzņēmīgs digitāli”. Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra organizētajā forumā piedalījās Ķekavas vidusskolas 11.klašu skolēni
10.klašu uzņemšana
No 14.-18.oktobrim desmito klašuu skolēni iejutās akmens laikmeta iedzīvotāju "ādās". Skolēniem vajadzēja nodibināt savu cilti, iecelt cilts vecāko un cilts gudrāko, izveidot cilts talismanu un veikt vēl daudzus citus uzdevumus, lai apliecinātu piederību un gatavību būt Ķekavas vidusskolas skolēnu pulkā.
5.klašu uzņemšana
2019.gada 17.oktobrī visiem piekto klašu skolēniem bija nozīmīga diena. Veicot dažādus sportiskus, intelektuālus un radošus uzdevumus, vajadzēja parādīt sava klases kolektīva saliedētību, sadarbības spējas.
Ekskursija uz Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju
10.septembrī 7.c klases skolēni projekta "Latvijas Skolas Soma " ietvaros apmeklēja Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju
Karjeras nedēļa sākumskolā
Karjeras nedēļas laikā 2.b klases un 4.a klases skolēni tikās ar air Baltic pilotu Armandu Pauperu. Tikšanās laikā, skolēni tika iepazīstināti ar pilota profesiju.
Makulatūras konkursa aktīvākās klases un aktīvāko skolēnu ekskursija uz Cēsīm un ZINOO
Aktīvākajiem skolas skolēniem un aktīvākajai klasei no Ķekavas vidusskolas bija iespēja 14.oktobrī piedalīties skolēnu ekskursijā uz Cēsīm un ZINOO. Ieejas biļetes skolēniem tika segtas no skolai iegūtās naudas balvas par 3.vietu Latvijā.
Ķekavas vidusskolas 2018./19.m.g "Gada skolotāji"
Ķekavas vidusskola 2018./19.m.g. nominācijai "Gada skolotājs" nominēja 2 skolotājas: Valdi Kotāni Pailāni un Kristīni Šapeli
Ekskursija uz Līgatni
Šī gada 18. oktobrī Ķekavas vidusskolas 5.e klases skolēni programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros devās mācību ekskursijā uz Līgatnes Slepeno bunkuru, kur gandrīz divu stundu garumā guva informāciju, par to, kā šis bunkurs tapa, kam tas bija paredzēts un kā tik ilgi varēja palikt slepens.
Ekskursija uz Tērveti
2019. gada 16. oktobrī Ķekavas vidusskolas 5.c un 5.f klases skolēni programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros devās mācību ekskursijā uz LVM dabas parku Tērvetē
Skolotāju diena
Skolotāju dienā 12. klase aizveda skolotājus piedzīvojumā ar latvisku garšu. Domājot par to, kā uzrunāt skolotājus, 12. klase nonāca pie 4. Latvijas Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa atziņām. Viņa teiktajā ir vērtības, kuras nav zaudējušas aktualitāti arī šodien. Tās ir- darbs, tauta, valsts un cilvēks.
Koncerts "Dzimtas sētu izrotāt"
9. novembrī Limbažu kultūras namā plkst. 18:00 TDK Ķekaviņa, TDK Šeku reku, TDA Zīle, VPDK Zīle, SDK Degļi izdejos deju izrādi „Dzimtas sētu izrotāt”, kura horeogrāfs ir mūsu TDK Ķekaviņas, Šeku reku un TDA Zīles vadītājs Jānis Kalniņš.
Ķekavas vidusskolas peldēšanas komandas izcīna divas godalgotās vietas Latvijas vispārizglītojošo skolu čempionātā!
Eiropas Sporta nedēļas gaitā Rīgā, Ķīpsalas peldbaseinā, pirmo reizi notika Latvijas vispārizglītojošo skolu čempionāts peldēšanā, kurā piedalījās komandas no visas Latvijas.
Nāves salas piemineklim 95
Projekta “Latvijas skolas somas” ietvaros Ķekavas vidusskolas devīto klašu skolēni 27. septembrī Nāves salā piedalījās svinīgā pasākumā “Nāves salas piemineklim 95”, lai savām acīm aplūkotu cīņu vietas un mēģinātu iztēloties 1916. gada notikumus, un godinātu latviešu strēlniekus.
Olimpiskā diena
20. septembrī norisinājās ikgadējais valsts mēroga pasākums Olimpiskā diena ar devīzi “Nāc un vingrot sāc”.
Izrāde "Noslēpumu sala"
Projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros pie Ķekavas vidusskolas sākumskolas skolēniem 13. septembrī viesojās “Teātris un Es” ar izrādi “Noslēpumu sala”.
Ziedu tauriņi
Ik gadu pie Ķekavas vidusskolas sākumskolas ēkas 1.-4.klašu skolēni kopā ar klases audzinātāju veido no rudens ziediem un dabas materiāliem paklāju.
11.a klases mācību ekskursija uz Lielvārdi projekta "Latvijas skolas soma"ietvaros
26.septembrī 11.a klases skolēni devās mācību ekskursijā uz Lielvārdi projekta "Latvijas skolas soma" ietvaros. Skolēni apmeklēja "Zelmas maiznīcu" un A.Pumpura muzeju
Lekcijas vecākiem "Drošs internets"
5.septembrī pirmo klašu vecākiem un 18.septembrī 5.-6.klašu vecākiem notika lekcija par drošību virtuālā vidē. Lektore Latvijas droša interneta centra speciāliste Sandra Magrina
Dzejas dienas V.Plūdoņa dzimtajās mājās
11.septembrī vidusskolēni, viņu klases audzinātājas, latviešu valodas skolotāji devās uz dzejnieka Viļa Plūdoņa dzimtajām mājām "Lejeniekiem".
Mūsdienu deju kolektīvi uzsāk jaunu sezonu
Ceturtdien, 5.septembrī, plkst. 15.00 sākumskolas aerobikas zālē notiks pirmā tikšanās ar jaunajiem dejotājiem.
Mūsdienu deju kolektīvi ceļā uz dziesmu un deju svētkiem
Mūsdienu deju grupas "Mini versija", "Mazā versija" un "Versija" ceļu uz Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem uzsāka jau pagājušā mācību gadā. Esam ļoti veiksmīgi startējuši pirmajā atlases kārtā - "Mini versija" par obligāto deju "Mikrobu tusiņš" ieguva augstāko pakāpi un augstāko punktu skaitu.
TDK ĶEKAVIŅA UN TDK ŠEKU REKU uzņem jaunus dejotājus!
Mēģinājumi 1.-12.klasei sākas ar 3.septembri. Pirmsskolas vecuma bērniem mēģinājumi sākas 10. septembrī.
TDK Ķekaviņa koncertbraucienā Čehijā
Kad visi pārējie bērni bauda saldo miegu pēc tikko nosvinētiem vasaras saulgriežiem, TDK Ķekaviņa 4.-7. klases dejotāji 25. jūnija agrā rītā pulcējas pie Ķekavas vidusskolas, lai dotos koncertbraucienā uz Čehiju.
Zinību diena 2.09.2019.
Zinību dienas pasākums Ķekavas vidusskolā 2.septembrī 1.-4.klasēm - 9.00 Nākotnes ielā 1a, Ķekavā; 5.-12.klasēm 10.00 - Gaismas ielā 9., Ķekavā
Mācību gada noslēgums
2018./19.m.g. lielākai daļai skolēnu ir noslēdzies un tie saņemta liecību ar ierkstu "Pārcelts ...". Īpaši lepojamies ar tiem skolēniem, kuri šogad saņēma zelta un sudraba diplomus.
Olimpiāžu uzvarētāju svētki
2018./19.m.g. iet uz beigām un par tradīciju kļuvis gada beigās novērtēt paveikto un pateikt paldies par labi padarītu darbu. 16.maijā notika Olimpiešu svētki, kur skolas administrācija un pašvaldība atzinīgi novērtēja olimpiāžu un konkursu uzvarētājus.
“Latvijas skolas soma” pasākumi sākumskolēniem
21. maijā Ķekavas vidusskolas 1.-3. klases skolēni projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros noklausījās stāstu un mūzikas programmu bērniem “Mans draugs”.
Pēdējais zvans
17.maijā 87 9. klašu skolēniem un 30 12.klašu skolēniem izskanēja pēdējais zvans. Klašu audzinātāji: Dangute Vīgupa, Anna Miškina, Jānis Bebers, Iveta Urpena, Anita Tenisa un Ginta Zuša.
Stunda dabā
Noslēdzot 2018./2019. mācību gadu 28. maijā Ķekavas vidusskolas 3.-4. klašu komanda piedalijās pirmajā valodas dienā "Stunda dabā". Valodas diena notika Baložu vidusskolas āra teritorijā.
Ķekavas vidusskolai 3.vieta makulatūras vākšanas konkursā 2018./2019.m.g.
Jau trešo gadu pēc kārtas Ķekavas vidusskola piedalās un iegūst godalgotas vietas SIA “Zaļā josta” rīkotajā otrreizējo izejvielu vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai”. Šogad makulatūras vākšanas konkursā piedalījās 92720 bērni un jaunieši no 388 izglītības iestādēm un Ķekavas vidusskola izcīnīja 3.vietu pēc visvairāk savāktā makulatūras daudzuma izglītības iestādē, savācot 16 tonnas un 713 kilogramus otrreizējai pārstrādāšanai nododamu papīru un kartonu.
12.klašu, 9.klašu izlaidumi un "Ziedu balle" 4.klasēm
"Ziedu balle" 4.klasēm notiks 31.05.2019. plkst 13.00 Nākotnes ielā 1.a; 9.klašu izlaidums 14.06.2019. plkst 15.00; 12.klašu izlaidums 28.06.2019. plkst. 17.00 Nākotnes ielā 1.a
Latviešu skatuviskās dejas izrāde "Dzimtas sētu izrotāt"
Latviešu skatuviskās dejas izrāde „Dzimtas sētu izrotāt” ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Profesionālās maģistra studiju programmas Mūzika un skatuves māksla Apakšprogrammas Horeogrāfija maģistranta Jāņa Kalniņa diplomdarba izrāde.
Spēlfilma „Vecā dārza noslēpums” sakumskolēniem
8. martā Ķekavas vidusskolas sākumskolas klasēm bija iespēja, projekta “Skolas soma” ietvaros, noskatīties spēlfilma „Vecā dārza noslēpums”
7-to un 8 –to klašu komandu konkurss “Manas tiesības un mani pienākumi”
2019. gada 7. maijā Ķekavas vidusskolas skolēni, kopā ar sociālo pedagoģi Dainu Šulci, viesojās Ziemeļvalstu ģimnāzijā. 7-to un 8 –to klašu komandas piedalījās konkursā “Manas tiesības un mani pienākumi”. Konkursa mērķis bija veicināt bērnu izpratni par tiesībām un pienākumiem, likumdošanu, terminiem, aktualitātēm bērnu tiesību aizsardzības jautājumos.
TDK koncerts
2019.gada 10.maijā Ķekavas vidusskolas sākumskolas aktu zālē notiks deju kolektīvu koncerts
Pavasara talka
24.aprīlī visi 5.-8.klašu un 10.-11.klašu skolēni devās uzkopt skolas teritoriju. Šogad laika apstākļi mūs lutināja un bija ļoti patīkami strādāt: darbs kūsāja un skolas apkārtnes dažu stundu laikā pārvērtās un kļuva zaļāka, tīrāka.
Koncerts "Ceļojumu paskartes"
26.aprīlī plkst 18.00 Ķekavas sākumskolas zālē notiks mūsdienu deju kolektīvu koncerts "Ceļojumu paskartes"
Mūsdienu deju kolektīvu panākumi skatē
1.martā deju grupas “Mini versija”, “Mazā versija” un “Versija” piedalījās Mūsdienu deju atklātajā konkursā “PIERĪGAS KAUSS 2019”, iegūstot divas I pakāpes (par dejām “Bizbizmārītes” un “Rīta rasa”) un vienu II pakāpi (par deju “Lietus līst”).
Arī Ķekavas vidusskolai Skaļās lasīšanas čempione!
Latvijas Nacionālā bibliotēka jau otro gadu piedāvā 5. un 6. klašu skolēniem piedalīties Skaļās lasīšanas sacensībā, kurā katrs dalībnieks skaļi lasa fragmentu no paša izvēlētās grāmatas. Mūsu skolas topošie piektklasnieki no 4.b un 4.e klases izmēģināja dalību šajā konkursā.
Angļu valodas stunda – konference par globalizāciju
2.aprīlī angļu valodas mācību stundas ietvaros 10.b klases skolēniem pirmo reizi bija iespēja pamēģināt iejusties zinātniskās konferences dalībnieku un vadītāju lomās. Konference noritēja angļu valodā. Konferences tēma: globalizācija.
“Sporto visa klase” Ķekavas vidusskolā
Pēdējā februāra dienā Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā dūca kā bišu stropā – notika projekta “Sporto visa klase” 4.klašu sacensības. Piedalījās 6 komandas – Ķekavas vidusskolas 4.b un 4.d, Rīgas 31.vidusskolas 4.a, Lielvārdes pamatskolas 4.a un 4.b, kā arī Jumpravas pamatskolas 4.klases komandas.
Pogu vakars
Ķekavas vidusskolai atkal (jau 18 reizi) "piepogāti" 94 devīto klašu skolēni un viņu klases audzinātāji: Dangute Vīgupa, Anna Miškina, Jānis Bebers un Iveta Urpena.
“Skola 2019” – tavai nākotnei un karjerai!
No 1. līdz 3. martam starptautiskā izglītības izstāde “Skola” jau divdesmit piekto reizi Ķīpsalā piedāvās iegūt aktuālāko informāciju par mācību iespējām un palīdzēs izvēlēties turpmāko izglītības ceļu. Kā jau īstā jubilejā – būs ballīte un pārsteigumi!
Žetonu vakars
15.marts - mūsu skolai nozīmīga diena - 12.klašu skolēni saņem Ķekavas vidusskolas žetonu
POP iela
Viens no gaidītākajiem pasākumiem sākumskolā ir POP – IELA. Šis pasākums mūsu skolā norisinājās 14.02.2019.
Burtiņu svētki
Kā tradīcija jau ir izveidojusies, ka 1. klasēm janvāra beigās tiek atzīmēti Burtiņu svētki
Improvizācijas izrāde “Mana dzimšanas diena”
6. februārī Ķekavas vidusskolas sākumskolas klasēm bija iespēja, programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros, skatīties radošās apvienības “Teātris un Es” jautro improvizācijas izrādi “Mana dzimšanas diena”.
Ķekavas vidusskolā pie sākumskolas bērniem viesojās dzejnieces Indra un Zane Brūveres
Sākoties rudenim Latvijas skolu bibliotēkās bērniem bija iespēja iesaistīties lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2018”. Arī Ķekavas vidusskolas skolēni iesaistījās un šī gada 1. februārī, noslēdzot lasīšanas programmu, tikās ar dzejoļu grāmatas “Brūveri brūvē” autorēm – Indru un Zani Brūverēm.
Ķekavas vidusskolas ķīmijas skolotāja saņem RTU apbalvojumu
2019. gada 28. janvārī – Ķekavas vidusskolas skolotāja Evija Dance par izcilu darbu, sagatavojot skolēnus ķīmijas studijām, saņēma Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) apbalvojumu. Apbalvošana notika 25. janvārī RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē (MLĶF) ikgadējā ķīmijas skolotāju seminārā «Ķīmija kā prioritāte».
Vidusskolas Basketbola Komandas panākumi
Pienāca 14.septembris, un tā bija parasta darbadiena lielākajai daļai cilvēku ,taču ne Ķekavas vidusskolnieku basketbola komandai. Ar pozitīviem prātiem un kaujas gatavībā ieradāmies Saldū. Turnīra atlases likmes augsta- ceļazīme uz skolu basketbola pasaules čempionātu Grieķijā.
21.decembris - 1.semestra noslēguma svinīgais pasākums
21.decembris - 2018./19.m.g. 1.semestra noslēgums - tas ir laiks, kad var palūkoties, kas padarīts.
Mūsu skolai - Draudzīgā aicinājuma fonda diploms
12.decembrī svinīgā ceremonijā Cēsīs tika apbalvoti Draudzīgā aicinājuma (DA) fonda skolu reitinga 2018.gada laureāti.
Skola "saposusies" svētkiem
Katru gadu skola un klašu telpas ietērpjas Ziemassvētku rotā. Šogad tēma ir Sniega karaliene - tēls, kas simbolizē cēlumu, ziemas aukstumu un daudz, daudz sniega.
12.klases skolēna Arta Venskus panākumi skatuves runas konkursos
12.b klases skolēns Artis Venskus piedalījās dažādos Skatuves runas konkursos un guva ļoti augstus rezultātus
Ekskursija uz Latvijas Republikas Saiemu
2018.gada 7.decembrī Ķekavas vidusskolas skolēni devās uz Latvijas Republikas Saeimu. Šī ekskursija ir skolas ikgadēja tradīcija 12.klasēm, kuru organizē politikas un tiesību skolotāja Anita Tenisa.
Zēnu koris viesojas Ziemaļvalstu ģimnāzijā
2018.gada 13.novembrī mūsus skolas zēnu koris devās ciemos uz Ziemeļvalstu ģimnāziju Rīgā ieskandināt Ziemassvētkus kopā ar citiem Pārdaugavas skolu zēnu koriem.
Tikšanās ar folkloras draugu kopu "Brička"
5.-7.klašu skolēniem projekta "Latvijas skolas soma" ietvaros ir iespēja tikties ar folkloras draugu kopu "Brička" un iepzīties ar seniem tautas instrumentiem, izspēlēt senas rotaļas un dejot daņčus
5.klašu uzņemšana
Kā katru gadu 8.klašu skolēni organizē dažāda veida pārbaudījumus un uzdevumus 5.klašu skolēniem, lai sekmētu sadarbības prasmes, saliedētu jaunos kolektīvus kā arī paši iemācītos dažādas organizatoriskas un sadarbības prasmes.
Starptautisks konkurss "Bebrs"
Ik novembri vairāk nekā 1.3 miljoni skolēnu no 49 pasaules valstīm piedalās īpašā izaicinājumā - Bebr[a]s konkursā. Tajā skolēni, izmantojot loģisko un algoritmisko domāšanu, risina aizraujošus uzdevumus.
Apmeklējam teātra izrādes
Vairāku klašu skolēni jau 1. semestrī apmeklējuši teātri un noskatījušies teātra izrādes
Svecīšu izlikšana pie skolas - godinot Lāčplēša dienu
Ķekavas vidusskolas 1.-4.klašu pedagogi aicina skolēnus ar vecākiem, lai kopīgi aizdegtu sveces, veidojot dažādus rakstus. Šogad sveces tika izliktas divās vietās – pie galvenās ieejas un sporta kompleksa.
Viktorīna “Ko Tu zini par Latviju?”
Mūsu skolā jau ir izveidojusies tradīcija, ka novembra sākumā tiek rīkota viktorīna 3.-4. klasei “Ko Tu zini par Latviju?”. Viktorīnas mērķis ir veicināt skolēnu zinātkāres veidošanos par Latviju.
“Superpuika 2018”
18.10.2018. no 2.-4. klasei norisinājās konkurss “Superpuika 2018”, kurā piedalījās 12 zēni. Konkursa mērķis bija noskaidrot, cik vispusīgi attīstīti un radoši ir skolēni mūsdienās.
Projekts "Latvijas skolas soma" sākumskolā
Latvijas valsts simtgades atzīmēšanas ietvaros, ikviena skola tiek aicinātā piedalīties iniciatīvā “Latvijas skolas soma”. Inicatīva „Latvijas skolas soma” veidota kā kompleksa, starpdisciplināra programma, kas apvieno resursus, lai stiprinātu jaunās paaudzes nacionālo identitāti, pilsoniskuma, valstiskās piederības apziņu un nacionālo identitāti. Arī Ķekavas vidusskolas sākumskolas skolēniem bija iespējams šī projekta ietvaros noskatīties muzikāli izglītojošas izrādes
Vecāku vakars
21.novembrī no plkst 18.00-20.00 notiks vecāku vakars 5.-12.klašu skolēnu vecākiem un 22.novembrī 1.-4.klašu skolēnu vecākiem. 21.novembrī Drošinternets vēstnese Sandra Magrina stāstīs par "Bērna riskiem internetā" gaismas ielā 9, Bioloģijas kabinetā
Ķekavas vidusskolas kolektīva dāvinājums sociālās mājas iemītniekiem
Ķekavas vidusskolas kolektīvs gada garumā adīja zeķes sociālās mājas iemītniekiem kā dāvinājumu Latvijas valsts simtagades svētkos
Svinīgais pasākums veltīts Latvijas valsts simtgadei - uzvedums "Daugavas stāsts"
Sanija Zīle rakstīja, ka Daugava "ir kā vēna, pa kuru plūst dzīvība un viņas sirds ir silta un vienmēr atvērta mums."
Teātra izrāde "Tikšanās vieta RĪGAS PILSĒTAS II TEĀTRIS"
8.-12.klašu skolēni projekta "Latvijas Skolas Soma" ietvaros un par godu Latvijas Valsts dibanāšanas gadadienai apmeklēja izrād Latvijas Nacionālajā teātrī "Tikšanās vieta RĪGAS PILSĒTAS II TEĀTRIS"
Vēstures viktorīna "Latvija - 20.gadsimts"
2018.gada 12.novembrī notika ikgadējā skolotāja Jāņa Bebera organizētā vēstures viktorīna 9.-12.klašu skolēniem. Viktorīnas mērķis paplašināt skolēnu redzes loku un padziļināt izpratni par Latvijas vēstures un kultūras norisēm, stimulēt interesi par Latvijas vēsturi un stiprināt pilsoniskās piederības apziņu.
Dalība lielkoncertā “Upe, kas saucas par tautu”
Lāčplēša dienā Ķekavā notika lielkoncerts “Upe, kas saucas par tautu”, kuru oranizēja Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs. Šajā koncertā kopā ar citiem novada jauniešu un bērnu pašdarbības kolektīviem piedalījās arī mūsu skolas zēnu koris un jauktais koris (vad. I. Lagzdiņa) 2.-4.klašu koris (vad.Z.Jansone), mūsdienu deju kolektīvi "Mini versija", "Mazā versija", "Versija" (vad.I.Tamane) un TDK "Ķekaviņa"(vad. M.H.Vanaga un J.Kalniņš)
Vidusskolēni godina kritušos karavīrus Brāļu kapos Rīgā
9.novembrī vidusskolēni devās uz Rīgas Brāļu kapiem, lai godinātu 1. pasaules karā kritušos karavīrus. Skolēni nolika svecītes un ziedus, skandēja dzeju
Svinīgā līnija
9.novembrī par godu Lāčplēša dienai notika 5.-12.klasēm svinīgā līnija, kurā tika apbalvoti olimpiskās dienas uzvarētāji, labāko domrakstu autori, veiklākās meitenes un stiprākie zēni, kā arī Valsts svētku apsveikuma skices autore
9.klašu skolēnu ekskursija pa Ziemassvētku kauju vietām
Kā katru gadu 9.klašu skolēni devās ekskursijā uz Tīreļpurvu, lai iepazītos ar Ziemassvētku kauju vietām un notikiem, kas ar to saistās. Šogad šī ekskursija tika organizēta projekta "Latvijas skolas soma" ietvaros.
Ķekavas novada 2.Jauniešu Uzņēmīguma Forums
Šī gada 1. novembrī Ķekavas novada Uzņēmēju dienas ietvaros Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs organizēja „Ķekavas novada jauniešu 2. uzņēmīguma forumu"
Domraksts “Vēstule Tēvzemei”
Pirms Latvijas Valsts dzimšanas dienas katru gadu skolēni raksta patriotiskos domrakstus. Šogad 1.novembrī 5.-12.klašu skolēnu rakstīja domrakstu "Vēstule Tēvzemei" par godu Latvijas Valsts simtgadei.
Skolotāju diena
5.oktobrī mūsus skolā svētki - Skolotāju diena.
Izglītības un darba iespējas medicīnas nozarē
Š.g.16.oktobrī mūsu skolā sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), Rīgas Stradiņa Universitāti, LU P. Stradiņa medicīnas koledžu, Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienestu notika seminārs “Izglītības un darba iespējas medicīnas nozarē”.
7.d klaseLR Saeimā un SIA "Getliņi EKO"
Š.g.19.oktobrī 7.d klase ekskursijas laikā apmeklēja LR Saeimu un SIA"Ģetliņi EKO".
Darbu uzsāk jauni pulciņi
No 2018.gada 1.novembra darbu uzsāk jauni pulciņi ESF projekta "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" ietvaros
Karjeras nedēļa sākumskolā
Jau vairākus gadus Ķekavas vidusskolas sākumskolas klasēs oktobra mēnesī norisinās Karjeras nedēļa. Šogad tā notika no 8.10. – 19.10. Šajā laikā uz klasēm nāk skolēnu vecāki, kas iepazīstina bērnus ar savu profesiju.
Uzņēmējdarbības konference
Ķīpsalas izstāžu hallē 15. oktobrī notika lielākā Latvijas skolēnu, jauniešu un skolotāju uzņēmējdarbības konference #UzdrīkstiesUzvarēt. Šī gada tēma “Biznesā kā sportā!” Konferenci organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Junior Achievement Latvija (JA Latvija), lai izglītotu Latvijas jauniešus par uzņēmējdarbības vidi un daudzajām iespējām, ko tā dod.
Zinātnieku nakts
21.septembrī notika ikgadējās Zinātnieku nakts 2018 pasākumi, kurā apmeklēja arī mūs skolas skolēni.
10.klašu uzņemšana
25.-28.septembrim notika 10.klašu uzņemšanas aktivitātes. Nedēļas tēm "Lauku sēta". 11.klases organizēja 10.klases skolēniem dažādus uzdevumus un pārbaudījumus. Nedēļas noslēgumā notika 10.-11.klašu ballīte.
Olimpiskā diena
21.septembrī notika “Olimpiskās dienas 2018” pasākumi Ķekavas novadā. No rīta notika kopīga rīta vingrošana un visas dienas garumā skolēni piedalījās "Piedzīvojumu skrējienā"
Uzsākts “CodeIT” projekts: programmēšana bērniem, bet vispirms – skolotājiem!
26.09.2018. Ķekavas vidusskolā notiek "CodeIT" projekta darba vizīte. Tajā piedalās Latvijas, Polijas, Itālijas un Rumānijas pārstāvji.
Ķekavas vidusskolēni svin Dzejas dienu
Šī gada 11. septembrī Ķekavas vidusskolēni (10. – 12. klases) devās uz Ragaciemu – Imanta Ziedoņa dzimto un atdusas vietu - , lai viņu godinātu 85. jubilejā. Skolēni dzejnieka atdusas vietā nolika ziedus un runāja dzeju – gan mīlestības, gan trauksmes pilnos pantus no “ Motocikla”, gan fragmentus no “Poēmas par pienu”.
“Latvijas skolas soma” atklāšanas pasākums
“Latvijas skolas soma” atklāšanas pasākums notika 6. septembrī Arēnā Rīga. Atklāšanas pasākumā piedalījās piecpadsmit Ķekavas vidusskolas astoto, devīto klašu skolēni, kopā ar skolotājām Annu Miškinu un Dainu Šulci.
1.vieta ansamblim "Rasa" starptautiskā konkursā Sanktpēterburgā
Sanktpēterburgā no 3.-8. augustam 2018.g. norisinājās XVI starptautiskais kora mūzikas festivāls “Singing World”, kurā piedalījās kori un ansambļi no 13 pasaules valstīm. Kopā 43 kolektīvi. Ķekavas vidusskolas vokālais ansamblis “Rasa”, piedaloties ansambļu kategorijā, godam ieguva 1.vietu (diplomu un kausu), kā arī Žūrijas speciālo balvu par labāko dziesmu muzikālo horeogrāfiju (diplomu un kausu) un iespēju piedalīties “Grand Prix” izcīņā.
Zinību diena - 3.septembris
Zinību diena - lieli svētki katram no 1203 Ķekavas vidusskolas skolēniem un viņu vecākiem, skolas pedagogiem, darbiniekiem. Veiksmi visiem 2018./19.mācību gadu!
Deju koncerts
10. jūnijā Ķekavas vidusskolas sākumklašu skolas ēkā notika TDK Ķekaviņa atskaites koncerts „Doncot vedu sav’ māsiņu”, kurā piedalījās visas TDK Ķekaviņa vecuma grupas (vadītāji – Irisa Gaile, Marta Helēna Vanaga, Jānis Kalniņš), JDK Krustu Šķērsu un VPDK Jūrdancis, ko vada Jānis Kalniņš, VPDK Mārupieši, kuru vadītāja ir Gunta Skuja un VPDK Zīle, ko vada Vita Timermane.
  Drukāt